Grabant Bence nem léphet pályára a Hali ellen

Grabant Bence nem léphet pályára a Hali ellen

Az Illés Akadémia egykori játékosa eltiltása miatt nem szerepelhet a szombathelyiek elleni bajnoki mérkőzésen a Pécs színeiben. Ettől függetlenül eljön a vasi megyeszékhelyre, már csak az új stadion miatt is.

 

Nagyon vártam már a szombathelyi mérkőzést, de sajnos a legutóbbi meccsünkön piros lapot kaptam, így nem léphetek pályára a Hali új stadionjában, pedig igen kíváncsi lettem volna rá. Amúgy egykori csapatom ellen a szlovén Lendva színeiben már többször is játszottam edzőmeccsen. Most élesben is adódott volna rá lehetőség, de majd tavasszal Pécsen bepótoljuk!

Ráadásul jelenleg a tabellán egymást követi a két csapat: a Haladás a nyolcadik helyen áll, ti pedig a kilencedik pozíciót foglaljátok el.

Úgy gondolom, hogy mindkét gárda jól kezdte a bajnokságot. Mi különösen hazai pályán szerepeltünk jól, idegenben azonban több pontot kellene megcsípnünk. Erre most Szombathelyen lesz majd lehetőségünk, ám sajnos nélkülem. Ha jól tudom, ez kétnapos túra lesz. A többiek már szombaton elutaznak. Én viszont csak vasárnap megyek majd utánuk autóval. A mérkőzésre is kíváncsi vagyok, és a régi ismerősökkel is szeretnék találkozni.

Milyen emlékeket őrzöl Szombathelyről?

Ott lettem NB I-es játékos. A Nyíregyháza elleni debütálásom örök emlék marad a számomra, még akkor is, ha csak tíz percet játszhattam a 3–1 arányban megnyert mérkőzésen. Arra is emlékszem, hogy Kuttor Attila vitt fel a nagy csapathoz, ott pedig Mészöly Géza küldött pályára.

Valószínűleg az Illés Akadémián nyújtott teljesítményeddel (is) érdemelted ezt ki.

Úgy gondolom, hogy biztosan komoly szerepe volt benne. Nagyon sokat köszönhetek az Illés Akadémiának. Emberileg és szakmailag is igen sokat kaptam. Ott értem fiúból férfivá, ott tanultam meg a nagy részét annak, amit ma a labdarúgásból tudok.

És nem csak te, hanem az ikertestvéred, Péter is.

Ez így van. Rengeteg előnye volt annak, hogy mindketten az Illésen nevelkedhettünk. Persze sok mulatságos történet is adódott a hasonlóságunkból. Az edzőink megkövetelték, hogy különböző színű zoknit, cipőt viseljünk, hogy ne keverjenek bennünket össze. A meccseken pedig volt példa arra, hogy Péter jelentkezett a második sárga lapért, mivel nekem már volt egy.

Az emlékek mellett barátokat is gyűjtöttél nálunk?

Természetesen, nem is egyet.  Az a Tihanyi Olivér is közéjük tartozik, akivel most együtt szerepelünk a Pécs csapatában. Neki abban is nagy szerepe volt, hogy ide igazoltam, mivel előtte tőle kértem tanácsot. Sok időt töltünk egymás társaságában, gyakran beszélgetünk a régi dolgokról is. Szerintem ő is bátran ajánlaná a mai gyerekeknek, hogy próbáljanak az Illés Akadémiára bejutni, mert ott remek alapokat kaphatnak. Jó szakemberekkel dolgozhatnak, remek közösségbe kerülhetnek.

[alert icon=”” type=”general” ]

Grabant Bence 1996. május 6-án született. A Zala megyei Szepetneken kezdett el futballozni, majd a nagykanizsai NTE 1866 MÁV, illetve az FC Nagykanizsa igazolt labdarúgója lett. 11 évesen az U13-asok között szerepelt, 11 meccsen 11 gólt rúgott. Igazi számmisztika. 2010 nyarán került az Illés Akadémiára. Első félszezonjában 15/14-es mérleget produkált, míg az U15-ösök között a 2010/2011-es kiírásban 28 találkozón 21-szer talált a kapuba. A következő szezonban alapember volt az U16-os együttesben (25/9), és alig múlt 16, amikor kezdőként szerepelt az U19-esek között: az Illés Akadémia akkor 6–0-ra verte a Videoton-Felcsút csapatát. Folyamatosan kapta a lehetőséget, és bemutatkozhatott a felnőttek között is. 2012. november 25-én az NB II-ben debütált a Veszprém – Haladás II. (1–2) találkozón, valamint kezdő volt a már sok akadémistánál említett ZTE – Haladás II. (1–1) mérkőzésen. A 2014/2015-ös szezon hajráját Bence már a Haladás NB I-es csapatánál töltötte. Győrben még csak a kispadon ült, majd 2015. május 15-én mutatkozott be a Nyíregyháza elleni győztes (3–1) meccsen. Egy évre Sopronba került (több akadémistával, így testvérével Péterrel, valamint Jancsó Andrással, Tóth Martinnal, Rácz Barnabással, Tihanyi Olivérrel együtt), majd egy másik NB II-es csapatba, a Dorogba igazolt. Két évre kikerült a szlovéniai Lendvára, majd Pécsre tért vissza, ahol NB III-as bajnok lett, és most ismét a második vonalban szerepel. Idén alapember, öt meccset játszott: a legutóbbi fordulóban betalált a Szentlőrinc ellen, de összegyűjtött két sárga lapot, így Szombathelyen nem léphet pályára.

[/alert]