Az ötödik helyért folytathatják U16-osaink

Az ötödik helyért folytathatják U16-osaink

Két döntetlennel és egy vereséggel csoportja 3. helyén végzett akadémiánk U16-os gárdája a csehországi Ratískovicében, így Sátori Barnabás legénysége az ötödik helyért léphet pályára vasárnap.

Összesen húsz ifjú akadémistánkkal utazott el az Ondreje Voríska-emléktornára a Sátori Barnabás és Körhöcz György alkotta edzői stáb. A Csehországba tartó autóbuszra játékosaink közül Abért Barna, Abért Olivér, Bene Dániel, Blum Barnabás, Erdei Merse, Gyapjas Botond, László Krisztián, Németh Richárd, Palkó Áron, Pécskai Levente, Pénzes Áron, Pfeiffer Noel, Pljesovszki Gergő, Rózsa Máté, Skravanek Lázár, Szabó Bence, Szakasics Péter, Tama Máté, Tóth Ábel és Zsiga Máté szállhatott fel.

A szervező magyarhradisi (Uherské Hradiste) klub a résztvevő nyolc csapatot két csoportba osztotta. A mieink először éppen a házigazda 1. FC Slovácko ellen léptek pályára. A 2×20 perces találkozó 0–0-s félidő után 1–1-es döntetlennel ért véget. Az Illés Akadémia U16 találatát nem sokkal a lefújás előtt Zsiga Patrik szerezte büntetőből.

Második mérkőzésünkön a Baník Ostrava gárdájával mérkőztünk meg és Szabó Bence, valamint Palkó Áron találatainak köszönhetően 2–2-re végeztünk. Pech, hogy kétszeri vezetésünk után sem sikerült diadalmaskodnunk.

A harmadik összecsapásunk viszont 4–0-s vereséggel végződött: az MSK Zilina verte ilyen arányban a mieinket.

Sátori Barnabás legénysége összességében két pontot gyűjtött, amivel a kvartettje harmadik helyén végzett, így vasárnap délelőtt az ötödik helyért léphet majd pályára.

Természetesen azokat a játékelemeket szerettük volna a srácoktól viszontlátni, amiket az elmúlt egy hétben gyakoroltunk. Az első meccsünkön ezek közül sok vissza is köszönt. Szervezettek voltunk, labdaszerzések után jók voltak az átmenetek. A helyzetek alapján akár több góllal is nyerhettünk volna, mivel több 100 százalékos ziccert is elhibáztunk. A második meccsünk inkább a párharcokról szólt. A játék képe alapján reális volt a döntetlen. Viszont fáj, hogy az ellenfél kétszer is egyenlíteni tudott. A harmadik derbire egy alaposan átalakított gárdával álltunk fel, és ez bizony alaposan meglátszott a védekezésünkön. Amúgy egyértelműen a jobbik csapat nyerte azt a mérkőzést. Az első két meccsen látottakra érdemes lesz majd a továbbiakban építkeznünk. Vasárnap pedig szeretnénk megszerezni az ötödik helyet, hogy jó száj ízzel térhessünk haza a tornáról

– foglalta össze az erőfelmérő első napját Sátori Barnabás vezetőedző.