Döntetlennel kezdték U15-öseink az aradi túrát

Döntetlennel kezdték U15-öseink az aradi túrát

Az első félidőt követően még győzelemre álltak Sátori Barnabás tanítványai, de a szünet után elég volt két hiba, és így iksz lett a nemzetközi derbi vége.

UTA Arad U15 – Illés Akadémia U15 2–2 (0–1)
Illés Aka. U15.:
Pfeiffer – Pénzes, Németh R., Erdei, Gyapjas  – Nagy K., László, Vér – Pécskai, Abért O., Pljesovszki. Cserék: Blum, Rózsa, Zsiga, Szakasics, Szabó B., Abért B. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Abért O. (20., 0–1), Szakasics (70., 2–2)

Kifejezetten jól kezdte aradi vendégjátékának első mérkőzését U15-ös csapatunk, ugyanis az első percektől kezdődően mezőnyfölényben játszott Sátori Barnabás legénysége, ami helyzetekben is megnyilvánult. A 20. minutumban Pljesovszki Gergő beadását követően Abért Olivér meg is szerezte a vezetést. A folytatásban is a mieink maradtak támadásban, ám a szünetig annak ellenére sem sikerült növelnünk az előnyünket, hogy erre több lehetőségünk is adódott.

Az 1–0-s vezetésünkről induló második játékrész viszont már komoly hibákat is hozott: két labdakihozatalba is belebakiztak akadémistáink, és ezeket bizony gólokkal büntették a hazaiak, akik így 2–1-re fordítottak. A 70. percben viszont Szakasics Péter egyenlített és ezt követően már újfent a mieink diktálták a tempót. Érett is a győztes találatunk, de sajnos a ziccerek kimaradtak, így a nemzetközi mérkőzés 2–2-s eredménnyel ért véget.

A játékunk összképe jónak minősíthető. A stílusunknak megfelelően teljesítettek a srácok, és szerintem győzelmet érdemeltünk volna. Mindenkinek próbáltam játéklehetőséget biztosítani. Amúgy egy rendkívül kulturált ellenféllel játszhattunk jó minőségű, műfüves pályán. A találkozó egyértelműen elérte a célját

– adott gyors helyzetjelentést Sátori Barnabás vezetőedző.