Gólpassz a bemutatkozómeccsen

Gólpassz a bemutatkozómeccsen

A Haladásban bajnokin, az U18-as válogatottban pedig hivatalos mérkőzésen debütált Mohos Barnabás.

Március 12-én az FC Ajka–Szombathelyi Haladás-bajnokin mutatkozott be a Merkantil Bank Ligában Mohos Barnabás. A találkozó után Telki felé vette az irányt a támadó középpályás, ugyanis az U18-as válogatottba kapott meghívót.

Rövid idő alatt a második edzőtáborozáson vehettem részt. Hétfőn még egy átmozgató edzést tartott Babó Levente, ezt követően indultunk Luxemburgba. Kedden aztán újabb tréning, illetve regeneráció, valamint taktikai megbeszélés szerepelt a programban.

Kivel voltál egy szobában?

A székesfehérvári Gyenti Kristóf volt a szobatársam. Jó kis társaság jött össze.

Hogyan alakult a Lintgenben megrendezett mérkőzés?

Már a hétfői edzésen kiderült a kezdőcsapat, így tudtam, hogy debütálni fogok. Ahogy a nagyválogatott, úgy mi is 3–4–3-as felállásban szerepeltünk. Én a támadószekcióban kaptam helyet, a center mögött szerepeltem. Tudtuk, hogy jó csapat lesz az ellenfelünk: egy évvel idősebbek nálunk, ráadásul veretlenül jutottak el az elitkörbe. A talaj nem volt ideális, nehezen is indult a találkozó számunkra. Kiegyenlített volt az első félidő, de a hazaiak betaláltak, így ők mehettek előnnyel a szünetre. A fordulás után voltak lehetőségeink az egyenlítéshez, ám míg mi kihagytuk őket, addig ők betaláltak. Ezt követően sikerült szépítenünk.

Amiben elévülhetetlen érdemeid voltak.

A félpályán egy csellel becsaptam az ellenfelemet, majd a védők mögé löbböltem be a labdát, amit Huszár Marcell váltott gólra, 2–1, úgy éreztem, hogy meg is fordíthatjuk a meccset. Szűk tíz perccel a vége előtt lecserélt a szövetségi edző, így a bemutatkozómeccsen 83 percet lehettem pályán. Mentünk előre becsülettel az egyenlítésért, ám kinyíltunk, így a végén még kétszer betaláltak a hazaiak.

Miképpen alakul a későbbi válogatott program?

Áprilisban két mérkőzést is játszunk Szlovéniával: bízom benne, hogy akkor is utazhatok a válogatotthoz.