Az Illés Akadémia Spirit esportolói remekeltek

Az Illés Akadémia Spirit esportolói remekeltek

R6: Siege- és FIFA-sikerek szombathelyi módra.

Offline versenyen győzött az Illés Akadémia Spirit, méghozzá az Axxial Gaming megmérettetésén. A „virtuális katona”-csapatunk a feszített versenytempón nem vett vissza, hiszen hétről-hétre két, de akár három versenynapon is szerepelnek.

Végül is elkezdődött a szezon, nem?

– mondta a csapatkapitányunk Székely Boti a hétvége előtt. El bizony, Boti! Sőt, egy budapesti offline versenyhétvégén is részt vettek a játékosok, ahol kiváló volt a felhozatal. Az Infinity Esport Bárban tartott versenyen a játékosaink el is hozták az első helyet a Békéscsabai Esport Egyesület felett aratott 2–1-es győzelemmel. A srácok a döntőig egyetlen pályát sem veszítettek, a döntő második pályáján is csak egy nagyon szoros, hosszabbításba torkolló, 8–7-es eredménnyel maradtak alul. Megszerezték ezzel a 2023-as év első trófeáját az IAS számára, melyet természetesen ki is állítunk az akadémián, amint megérkezik hozzánk a kupa!

A versenyhétvége azonban csak egy főpróba volt, hiszen két hét múlva a srácoknak egy, még ennél is komolyabb versenyen, Belgiumban kell teljesíteni hasonló offline versenyen. Ott kell letenni majd a magyarországi Rainbow 6-névjegyet!

Folytatódik továbbá a Talent League-verseny is, amelyben eddig veretlen a csapat, három győzelemmel a tabella élén áll. A következő meccsnap kedden lesz, melyet szokás szerint a Talent League Twitch csatornáján lehet majd követni.

A FIFA csapatunk oszlopos tagja, Berti, továbbra is megállíthatatlanul zakatol a HUNESZ Masters FIFA versenyén. A mostani héten egyszer sem kapott ki, sőt egyszer az ellenfelét annyira megverte, hogy a 6–0-s odavágó után a visszavágóra meg sem jelent, 3–0-s győzelmet adva ezzel Bertinknek. Mindössze egyszer játszott döntetlent, ismét a DomiNation egyik játékosa, Benya ellen. Jelenleg a tabella második helyén tanyázik Berti és +26-os gólkülönbségnek örülhet. A playoff szinte biztosan megvan már a fiatal titánunknak, azonban még néhány mérkőzésen bizonyítania kell addig. Hajrá továbbra is, Berti!