Gólkirály az Illés Akadémiáról

Gólkirály az Illés Akadémiáról

Radó András személyében egykori növendékünk lett az NB I-es labdarúgó-bajnokság legeredményesebb játékosa a 2019/2020-as pontvadászatban.

 

A ZTE futballistájaként 13 alkalommal találtál be az ellenfelek kapujába.

Nagyon fontos állomás ez a pályafutásomban, és örülök is neki. Lehet, hogy a 13 találat nem tűnik túlságosan soknak, de mindenkinek megvolt arra a lehetősége, hogy ennél többet szerezzen. A boldogságom úgy lett teljes, hogy az egyéni elismerés mellett a csapatnak is sikerült elérnie a célját, azaz továbbra is az élvonalban szerepelhet.

A 13 gólból melyik volt számodra a legkedvesebb?

Igazából két találat áll nagyon közel a szívemhez, ugyanis azzal a kettővel tudtunk fordítani hazai pályán az Újpest ellen a 21. fordulóban. Ha azt a meccset nem nyerjük meg, akkor szinte reménytelen helyzetbe kerültünk volna. Szerencsére az a két gól három pontot ért a gárdának.

Duplázni tudtál a Kaposvár ellen is a kényszerű szünet utáni első mérkőzésen.

Ez így van. Azon az összecsapáson tényleg nagyon kijött a lépés. A két gól mellett még két gólpasszt is ki tudtam osztani. A szezon egyik, ha nem a legjobb meccse volt a számomra. De még egyszer mondom: a csapat sikere mindig fontosabb az egyénnél.

Ha már a csapatról beszélünk: a Szombathelyi Haladás játékosaként a 2013-2014-es szezonban 14 találatig jutottál. Emlékszel arra, hogy az hányadik helyre volt az elegendő a mesterlövészek rangsorában?

Természetesen emlékszem. Akkor a 14 gólt a negyedik helyet jelentette, mivel Nikolics Nemanja és Simon Attila 18-18-at, míg Lencse László 15-öt szerzett. Ettől függetlenül akkor nagyon örültem annak is, mivel kifejezetten fiatalon sikerült ennyiszer betalálnom az ellenfelek kapujába.

Az Illés Akadémián volt két olyan szezon is, amikor 16-16 gólt szereztél. Mikor jön össze ennyi az NB I-ben?

Azért az élvonal és az U17-es, valamint az U19-es bajnokság között van némi különbség… Ennek ellenére természetesen nagyon szeretnék ennyi gólt elérni egy szezonban, bár a rajt előtt sohasem gondolkodok ezen.

Azon viszont gondolkozol még, hogy melyik csapatban folytassad a pályafutásodat?

Igen, még gondolkodom, tehát nem dőlt el még semmi. Vannak lehetőségeim, de konkrétum még nincs. Az viszont szinte biztosra vehető, hogy nem a Zalaegerszeg együttesében folytatom a pályafutásomat.

Végezetül pedig a véleményed szerint mennyire lehet jó ajánlólevél ez a gólkirályi cím a szövetségi kapitánynál?

Nagyon bízom abban, hogy ez jó ajánlólevél. Úgy hallottam, hogy képben vagyok nála, de az igazi megtiszteltetés az lenne, ha behívót kapnék a keretbe. Később meg persze az, ha pályára is léphetnék címeres mezben. Ez korábban az U19-es és az U21-es válogatottban már összejött, jó lenne, ha a felnőttek között folytatódna a sorozat.

 

A képek forrása: www.mlsz.hu