Felmérések, tesztelések és egészség-nap az Illés Akadémián

Felmérések, tesztelések és egészség-nap az Illés Akadémián

Komplex felmérésen vettek részt a növendékek.

 

A nyári szünetet követő első héten még nem pattogott edzés keretében a labda, az Illés Akadémia növendékei különböző teszteket teljesítettek.

Az egész hét arról szólt, hogy fizikálisan és egészségügyi szempontból felmérjük a növendékeket és ezáltal még jobban megismerjük az egyéni eltéréseket – hiszen ezek segítségével tudunk még jobban egyénre szabott fejlesztési tervet készíteni. Az év folyamán a srácok magasságát és súlyát folyamatosan ellenőrizzük: a korukból adódó növekedésbeni sajátosságokat így lehet kontrollálni és figyelembe venni az edzésterhelésnél, korrekciónál. A korosztályok a hét elején különböző fizikális felméréseken vettek részt, amelyek tartalmaztak többek között állóképességi, robbanékonysági, gyorsasági, funkcionális, agilitási és erővizsgálatokat is

– mondta Mester Dóra, az Illés Akadémia rehabilitációs csoportvezetője.

Fontosnak tartjuk, hogy tisztában legyünk a gyerekek egészségi állapotával, és kiszűrjük az esetlegesen további vizsgálatokat igénylő eltéréseket, ezért a hét végén részletes orvosi vizsgálatokat végeztünk az Integrity Magánklinika segítségével. A dr. Gasztonyi Beáta vezette orvosi team több tesztet is végzett, mindenre kiterjedő protokollt állított össze.

A gyerekek éhgyomorral érkeztek: így történt meg a vérvétel, az InBody-mérés, illetve a hasi ultrahang. A vérvétel során nem csak a máj és a vese funkciójáról kaphatunk információt, de kiszűrhetjük a vérszegénységet, szervezetben található gyulladást, alacsony vitamin-szintet. Az InBody-méréssel a testösszetételt vizsgáltuk, mely mérés eredményét Nagy Kata táplálkozási tanácsadó – a gyerekekkel történt elbeszélgetést követően – fog kiértékelni. Hasi ultrahang segítségével egyes belső szervek állapotát tudtuk felmérni. Reggelit követően került sor az EKG- és a szívultrahang vizsgálatra, melyek a szív elektromos tevékenységében, illetve a szív morfológiai eltéréseiben bekövetkező változásokra utalhat. A sportolók panaszokra fókuszáló, illetve általános állapotfelmérő belgyógyászati vizsgálaton is átestek. A fenti vizsgálatok eredményéról összefoglaló véleményt kapnak majd akadémistáink.

– foglalta össze a napot dr. Gasztonyi Beáta belgyógyász-gasztroenterológus.