Auer és Debreceni is kezdő volt, Tóth Milán visszatért

Auer és Debreceni is kezdő volt, Tóth Milán visszatért

Elkezdte a felkészülési mérkőzések sorát a Szombathelyi Haladás.

 

A Mátyus János irányította zöld-fehéreknél negyedik hete tartanak az edzések, ma pedig sort kerítettek az első edzőmeccsekre is. Eredetileg a Siófokkal játszottak volna a vasiak, de bejelentkezett egy újabb NB II-es együttes, a Pécsi MFC, így hármas minitorna keretében zajlottak az események. Az Illés Akadémia játékosai közül Kállai Kevin és Schuszter Ronald sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a Balaton-parti túrát.

Az első meccsen a hazai kék-sárgákkal játszottak a szombathelyiek: a 45 perces találkozón kezdőként szerepelt Auer Ákos, míg a korábbi akadémisták közül Németh Márió, Doktorics Áron és Jancsó András is szerepelt. A 20. percben Tóth Milán is beállt: a gólerős támadó tavaly decemberben játszhatott legutóbb. A vezetést a BFC-Siófok szerezte meg, de aztán Jancsó András egyenlített. A Haladás a győztes gólt is megszerezte: Tóth Milán cselezett be a 16-oson belülre, ahol szabálytalankodtak vele szemben, a megítélt büntetőt pedig Rácz Ferenc magabiztosan értékesítette (BFC-Siófok–Szombathelyi Haladás 1–2).

A PMFC ellen Debreceni Zalán került a kezdőbe, de ott volt Illés Bence, Szekér Ádám, Kiss Bence és Medgyes Zoltán is. A mecsekaljaiaknál a kezdőben kapott helyt az Illés Akadémián nevelkedő Tihanyi Olivér és Grabant Bence is. Ezen a meccsen a zöld-fehérek 2–0-ra nyertek, mindkét gól forgatókönyve pedig hasonlóan alakult: Debreceni passzaiból mindkétszer Medgyes Zoltán talált a hálóba.