Gólgazdag játékkal nyert a St. Mihály FC ellen női U19-es csapatunk

Gólgazdag játékkal nyert a St. Mihály FC ellen női U19-es csapatunk

Tebeli György csapata 8–0-s győzelmet aratott a St. Mihály FC együttese ellen.

Illés Akadémia-Viktória U19 – St. Mihály FC U19 8–0 (4–0)
Illés Aka.-Viktoria U19:
Gévay D. – Németh N., Kováts A. (Pálfy B., 62.), Szabó L. – Németh M., Novák L., Nagy D. (Rugovics B., 62.), Mesterházy I. (Csizmadia Zs., 62.) – Hécz Zs. (Vesztergom B., 58.), Granvencz G. (Takács E., 58.) – Csáki E. (Kaszap K., 58.). Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Gravencz G. (25., 1–0), Kováts A. (33., 2–0; 51., 5–0), Hécz Zs. (43., 3–0), Novák L. (45., 4–0), Németh M. (55., 6–0), Takács E. (66., 7–0), Vesztergom B. (80., 8–0)

Két veretlen csapat küzdött meg egymással szombat délután, U19-es leányaink a St. Mihály FC gárdáját fogadták.

A találkozó előtti nagy esőzés a kezdésre csillapodni látszott, a mieink pedig jól indítottak, már az első percektől fogva mezőnyfölényben futballoztak. Ez helyzetekben, kombinatív játékban, sőt, mi több gólban is megmutatkozott, Nagy Dorottya találatát azonban érvénytelenítette a játékvezető. A 25. percben viszont megtört a jég, Gravencz Gréta révén megszereztük a vezetést, ez pedig érezhetően felszabadulttá tette a játékosokat. A 33. percben Kováts Anna növelte előnyünket, majd Hécz Zsuzsanna csúsztatása és Novák Luca pazar szabadrúgásgólja következett, a szünetben így 4–0-ra vezettek a mieink. A fordulás után sem lassítottunk, Kováts Anna második találatát is megszerezte, majd nem sokkal később a 18. születésnapját épp a mérkőzés napján ünneplő Németh Mirtill szerzett okos gólt, az állás 6–0 volt ezzel. A folytatásban aztán érkeztek a cserejátékosok, akik motiváltan, nagy kedvvel szálltak be, a hatgólos előny tudatában is a kapuja elé szegeztük a vendégcsapatot. A 66. percben folytatódott a gólgyártás, egy kipattanót Takács Eszter bombázott a kapuba, majd Németh Mirtill centerezése után a szintén csereként beálló Vesztergom Bettina is eredményes tudott lenni, így alakult ki a találkozó 8–0-s végeredménye.

Természetesen az eredmény miatt is boldog vagyok, de annak sokkal jobban örülök, hogy nagyon jó szellemben, nagy kedvvel futballoztunk. Végig azt éreztem, hogy élvezik a lányok a játékot minden görcsösség nélkül mernek bátran focizni és mindenki a tudása legjavát akarta nyújtani. Az első gól talán picit nehezen jött, de úgy gondolom, végig kontrolláltuk a mérkőzést, ennek pedig nyolc találat lett az eredménye. Szép gólokat szereztünk sok gólszerzővel, ahogy az elején is mondtam, nagyon örülök a felszabadult játékunknak, gratulálok a lányoknak

– értékelt Tebeli György vezetőedző.