Fölényes győzelmet arattak Szegeden az U15-ös lányok

Fölényes győzelmet arattak Szegeden az U15-ös lányok

Ferencsik Evelin csapata már a 12. másodpercben ellenfele kapujába talált, majd meg sem állt hét gólig.

St. Mihály FC U15 – Illés Akadémia-Viktória U15 1–7 (0–4)
Illés Aka.-Viktória U15:
Németh F. – Ferenczi H., Sági F., Kóródi A., Imre A. – Licskai L., Polovics D., Lukács K. – Alasz H., Harmath R. (Anderle M., 41.), Takács M. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Polovics D. (1., 0–1; 6., 0–2; 22., 0–4), Alasz H. (8., 0–3; 76., 1–6), Licskai L. (58., 1–5; 78., 1–7)

Nem volt könnyű helyzetben a Szeged-Tápén, műfüvön játszott mérkőzés előtt U15-ös csapatunk. A tizenhárom-tizennégy éves lányok többsége még soha nem utazott Szombathelytől ilyen messze bajnoki mérkőzésre és a hosszú autóbuszút mellett a meleg és a műfüves pálya is nehezítette a feladatot.

Ehhez képest igazán elismerésre méltó, ahogy a lányok már a kezdősípszóra „ott voltak” fejben a pályán és gyakorlatilag a középkezdés után azonnal sikerült vezetést szerezni. Bár a hét lőtt gól, a hatgólos különbség tekintélyes különbséget mutat, az Illés Akadémia-Viktória egyáltalán nem könnyű mérkőzésen, hanem harcos, kemény, a párharcoktól sem félő ellenféllel szemben gyűjtötte be újabb három pontját.

Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a lányoknak és nem csak a nagy különbségű győzelemhez, de a küzdőszellemükhöz, akaratukhoz is. Nem volt szép meccs, nem volt talán látványos sem a mérkőzés, de sok minden olyat tapasztalhattunk a nyolcvan perc alatt, amiből a jövőben is építkezhetünk. Szinte valamennyi játékosunk jó teljesítményt nyújtott, de közülük is szeretném kiemelni a nagyszerű teljesítményt nyújtó Imre Adélt, a három gólt szerző Polovics Dorinát, valamint Anderle Mirellát. Utóbbi újra megmutatta, hogy rendelkezik egy olyan tulajdonsággal, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy később majd nagy játékossá válhasson: a futball iránti alázattal

– értékelt Ferencsik Evelin.