Futsal-bronzérmet szerzett az NLG – teletűzdelve Illés-nevelésekkel

Futsal-bronzérmet szerzett az NLG – teletűzdelve Illés-nevelésekkel

A pécsi országos döntőben szoros meccseket játszottak a Nagy Lajos Gimnázium diákjai.

Tizenkét csapat jutott be a diákolimpia futsalversenyének pécsi döntőjébe. Vas vármegyét a Nagy Lajos Gimnázium képviselte az V-VI. korcsoportban. Az ország másik végéből ellenféllel kezdtük meg a csoportküzdelmeket, hiszen az Ady Ferenc Technikum csapata Csengerről érkezett. Szoros meccsen 2–1-re a nyugati fellegvár győzött!  A torna legszikrázóbb, legkeményebb ütközete következett: a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium ellen. A somogyiak külső segítséget is kaptak – volt, hogy kettős emberhátrányban is voltunk – és végül 3–1-re győztek.

A csoportban szerzett egy győzelem azt jelentette, hogy a középjátékban egy másik trió másodikjával, a kecskeméti Gróf Károlyi Sándor Technikummal mérkőzünk meg. Gáláztak a mieink, 6–1-re győztünk. A legjobb négy közé kerülésért a sok „igazi” futsalost a tagjai között tudó veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium következett: 2–1-re őket is legyűrtük, a győztes találatot Frák Marci szerezte. A döntőbe kerülésért a Pest megyét képviselő Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium – szintén tele futsalossal – került az utunkba. A Duna-partiak 3–0-ra győztek, így a harmadik helyért ismét a Csengerrel játszhattunk, és megint 2–1-re mi nyertünk. A döntőben a Kaposvár büntetőkkel győzött.

Az NLG a harmadik helyen zárt – úgy, hogy a csoportban mellettünk szerepelt a végül első és negyedik helyen záró együttes is.

Az Illés Akadémiáról Frák Marcell, Kovács Martin és Mayer Gergő volt ott Németh Attila testnevelőtanár csapatában, míg korábbi növendékeink közül Németh Áron, Kovács Attila, Iván Gergő és Vigh Patrik, továbbá a Lurkós Varga Dániel, illetve Mézer Viktor és Dobos Dávid alkotta a bronzérmet megszerző együttes keretét.