Most a szerencsével sem álltunk hadilábon

Most a szerencsével sem álltunk hadilábon

A találkozó végjátékában szerzett gólnak köszönhetően akadémiánk U15-ös csapata 2–1-es győzelmet aratott egy döntetlenszagú mérkőzésen a DVTK fiataljai ellen.

Illés Akadémia U15 – Diósgyőri VTK U15 2–1 (1–0)
Illés Aka. U15:
Németh B. – Szücs, Bolla Á., Markó, Molnár L. – Meskó, Söptei, Klement (Tóth E., 75.) – Sági (Virág, 66.), Krone (Szilvási, 51.), Szele (Horváth Á., 41.) Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Söptei (11., 1–0), Meskó (78., 2–1)

Az ismerkedés jegyeben eltelt első 10 percet követően egy óriási védelmi hibának köszönhetően szerezte meg Németh Richárd és Varga Roland legénysége a vezetést: a 11. minutumban Söptei Bálint lopott labdát a vendégek 16-osán belül, majd haláli nyugalommal helyezett az üresen tátongó kapuba. Ezt követően a DVTK komoly erőfeszítéseket tett az egyenlítés érdekében, de Németh Bence három komolyabb átlövésüket is magabiztosan hárította. A 33. percben aztán Klement Dávid szerzett labdát és kétszer is megpróbálkozhatott a gólszerzéssel, de a történet vége szöglet lett, így pedig a szünetre maradt az 1–0-s Illés-vezetés.

Térfélcsere után viszont nagyon gyorsan egalizáltak a borsodiak: egy előrevágott lasztival Kis Attila teljesen egyedül nyargalt el és könnyedén alakította 1–1-re az eredményt. A folytatásban is inkább a vendégek diktálták a tempót és az 58. minutumban hárman hozták egy védőnkre a labdát, de szerencsénkre sikerült kihagyniuk az óriási ziccert. A derbi utolsó periódusában aztán mindkét fél előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, ám az állás egészen a 78. percig nem változott. Ekkor aztán Söptei Bálint balról érkező szabadrúgását a hosszú oldalon érkező Bolla Bálint fejelte középre és a jókor jó helyen lévő Meskó Márk a hálóba továbbította a játékszert. Ezzel pedig be is állította a 2–1-es végeredményt.

Az első félidőben egy letámadásunk után egy szemfüles találattal szereztük meg a vezetést. Azt követően voltak olyan periódusok, amikor akár a második gólt is rá tudtuk volna rúgni, és akkor másképp nézett volna ki a folytatás. A második félidő elején viszont a kapott gól benne volt a levegőben. Sajnos a védekezésünk nem volt olyan, mint amilyennek előzetesen megálmodtuk. Viszont ahhoz gratulálok a srácoknak, hogy 1–1 után mindent megtettek a győzelem kiharcolásának érdekében. Szerintem ennek az akaratnak köszönhető a siker. Dolgozunk tovább

– értékelt a mérkőzés után Németh Richárd vezetőedző.