Fővárosi vereség

Fővárosi vereség

A kiváló formában lévő budapesti zöld-fehérek vendégeként lépett pályára Horváth András és Fazekas Norbert csapata.

Ferencváros U19 – Illés Akadémia U19 6–1 (3–0)
Illés Aka. U19: Kostyák – Kopácsi B., Frák (Zsédely, 46.), Stefanich, Kovács B. (Bolla B., 46.) – Mohos, Csörnyei, Smeringa (Mozsár, 64.) – Bonchis, Katona (Pruska, 46.), Garai. Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerző: Mohos (87., 6–1)

A 13 pontos Ferencváros fogadta a 10 pontos Illés Akadémiát az U19-es Kiemelt bajnokság 8. fordulójában. Az első félidő a hazaiak szája íze szerint alakult: előttünk hiába adódott négy nagy lehetőség is, mindegyik kimaradt. Míg a másik oldalon – hat perc alatt – egy szöglet után és a mi védőzónánkban történő labdaeladás is betaláltak, így a szünetre háromgólos előnyt építettek fel a IX. kerületiek.

Horváth András három helyen is változtatott, ám a játék képében nem állt be különösebb differencia. A mi helyzeteink kimaradtak, míg a Fradi sorra lőtte a góljait. A hajrában aztán megtört a jég: egyéni akció után Mohos Barnabás talált be. Akár még jobban lehetett volna kozmetikázni az eredményen, de a 90. percben büntetőt hibáztunk.

Amíg mi nem rúgjuk be az előttünk adódó lehetőségeket, addig az ellenfelünk helyzet nélkül rúgott kettőt az első félóra után. Az egyéni védekezésünk hagyott sok kívánnivalót maga után. Túlzó a különbség, de egy jó ellenféllel találkoztunk ma

– nyilatkozta Horváth András.