Egy pontot hoz haza az Illés Akadémia U17

Egy pontot hoz haza az Illés Akadémia U17

Tíz emberrel fejezte be a találkozót Kovács László együttese.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia U17 – Illés Akadémia U17 2–2 (1–1)
Illés Aka. U17:
Farkas D. – Németh R., Bécsy, Gyapjas (Erdei, 65.) – Abért B., László, Paizs (Szabó B., 46.), Szabó M. M. – Bene, Pljesovszki, Sipos-Kiss (Liplin, 63.; Pfeiffer, 86.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Németh R. (18., 1–1), Abért B. (76., 1–2)
Kiállítva: Farkas D. (85.)

A hat meccséből eddig mindössze egyet – a pécsit – elveszítő Szeged látta vendégül Algyőn az Illés Akadémia U17-es csapatát. A hazaiak kezdték eredményesebben a meccset: egy védőzónában elkövetett baki után ők kerültek előnybe. Tíz perc múlva egyenlítettünk: egy szabadrúgás-kombináció után Szabó Máté Mihály beadása felpörgött, amire leggyorsabban Németh Richárd reagált és 6 méterről a hálóba fejelt, 1–1. Kőkemény, férfias küzdelem folyt a pályán, a szokásosnál jóval több volt a szabálytalanság. Hiába osztott ki az első félidőben két-két sárga lapot a játékvezető, mégis erélytelennek tűnt a működése.

A térfélcsere után jobban játszottunk és sikerült is megfordítanunk az eredményt. Egy szép támadás végén Abért Barna lépett ki remek ütemben és lőtt hálóba, 1–2. A 85. percben egy középpályán történt durvaság után kapusunk gondolta úgy, hogy az ő reagálása is szükséges a rendrakáshoz, aminek végén ő kapott piros lapot. Sajnos emberhátrányban gólt kaptunk: egy a védősor mögé beívelt labdából gólt szereztek a hazaiak a 91. percben, így 2–2-vel zárult a találkozó.

Bár még csak 4-e van, ebben a hónapban már nem lép pályára bajnoki mérkőzésen az Illés Akadémia U17: december 2-án Székesfehérváron játszunk, míg egy hétre rá, hazai környezetben az Újpest FC ellen zárjuk az „őszi” szezont.

Adtunk egy félidő előnyt az ellenfélnek, nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk. Nem fociztunk jól. Szünet után a harciasságunk és az 1:1 védekezésünk javult, sajnos a végén egy felelőtlenség megpecsételte a három pont sorsát

– mondta Kovács László, csapatunk vezetőedzője.