Fordulatos mérkőzésen szenvedtek vereséget a lányok

Fordulatos mérkőzésen szenvedtek vereséget a lányok

Az MLSZ Vas Vármegyei Igazgatósága által kiírt fiú U14-es bajnokságban ezúttal Táplánszentkereszten léptek pályára preakadémista lányaink. A Luki András által irányított csapat előbb vezetni, majd egyenlíteni tudott, de a Nádasd KSE-Táplán SE egy év alatt sokat erősödött srácai a hajrában győztes gólt tudtak szerezni.

Nádasd KSE-Táplán SE U14 – Illés Akadémia-Viktória U14 3–2 (1–1)
Illés Aka.-Viktória U14:
Czuczai D. – Sági F., Imre A. (Imre B., 36.), Bihari P. (Kovács L., 57.) – Alasz H. (Anderle M., 36.), Licskai L., Derényi A., Harmath R. (Giczi L., 36.) – Első H. Edző: Luki András.
Gólszerzők: Alasz H. (12., 0–1), Licskai L. (48., 2–2)

A kétszer 35 perces mérkőzés első felében kifejezetten jól játszottak a lányok. Kombinatívabban futballoztak ellenfelüknél, látszott, hogy képzettebb játékosok, a hazaiak elsősorban a védelmünk mögé tett labdákkal, az üres területek bejátszásával igyekeztek operálni. Ezt egyetlen kivétellel jól le is védekezte az Illés, de az egyik támadásnál az egyébként jól védő kapusunk rosszul mérte fel a távolságot és megtorpant a kijövetelnél.

Más fogást viszont nem találtak rajtunk a fiúk, a góljaikat a korosztályban kiemelkedő lövőerejű Gregorich Olivér révén, átlövésekből szerezték.

Luki András a szünetben cserélt, de a pályára lépettek is jó teljesítményt nyújtottak, nem kerültek minőségi hátrányba a mieink.

Nagyon hasonlított ez a mérkőzésünk ahhoz, amelyet az MLSZ-es leány U14-es bajnokságban a zalaegerszegi csapat ellen játszottunk. Jól futballoztunk, de a kapu előtt kevés jó döntést hoztunk, a befejezéseknél dekoncentrált volt a csapat. Hozzá kell tennem azt is, sokat lőttünk kapura, de nagyon ügyesnek bizonyult a fiúk kapusa, Szijártó Roland. Egyébként az ellenfelünk sokat fejlődött a szezon kezdete óta, látszik, hogy a kollégák jó munkát végeznek a gyerekekkel, gratulálok nekik is

– értékelt Luki András.