Két akadémistánk az U15-ös válogatottnál

Két akadémistánk az U15-ös válogatottnál

A háromnapos összetartáson növendékeink közül a kapus Németh Bence, valamint a mezőnyjátékos Sági Marcell vehetett részt.

Az Illés Akadémia ifjú labdarúgói közül Oross Márton szövetségi edző két játékost hívott meg a korosztályos nemzeti csapat Telkiben megtartott edzőtáborozására. Közülük a hálóőr Németh Bence már korábban is részt vehetett hasonló összetartásokon, így most már mondhatni rutinos „táborozónak” számít.

Összesen négy kapust hívott be a szakmai stáb. Természetesen örülök, hogy én is köztük lehetettem. Az első napon egy, míg a másodikon két gyakorlás szerepelt a programban. Aztán a zárónapon volt egy mérkőzés, melyen külhoni magyar fiatalok ellen játszottunk. Ezen a meccsen két kapus kapott lehetőséget, míg a másik kettő edzésen vett részt. Én az utóbbi duóban voltam. Ettől függetlenül nagyon jól éreztem magamat Telkiben. Sok ismerőssel találkozhattam, ráadásul az Illés Akadémiáról most ketten is voltunk. Amúgy mindent beleadtam a munkába, így optimistán várom a visszajelzést, ami talán egy újabb meghívásban nyilvánul majd meg

– fogalmazott Németh Bence.

A támadóként több poszton is bevethető Sági Marcell viszont most volt első alkalommal az U15-ös válogatott bővebb keretének tagja. Tehetséges játékosunk örömét növelte az a tény, hogy számára teljesen váratlanul kellett Telkibe utaznia.

Eredetileg tartalék voltam csak, így duplán örültem annak, hogy végül is részt vehettem az összetartáson. Komoly megtiszteltetésnek tartom ezt. Az első napon picit fájt még a bokám, mert korábban itthon kaptam rá egy rúgást.  Viszont a folytatásban már nem éreztem problémát, így 100 százalékot tudtam magamból kiadni. Úgy érzem, hogy az edzéseken is jól teljesítettem és az edzőtáborozást lezáró, székely fiatalok elleni meccsen is jól ment a játék. Én a második félidőben kaptam lehetőséget és voltak szerintem biztató megmozdulásaim. Összegezve: nagyon jó volt Telkiben, mindenki barátságosan fogadott. Ráadásul egy régi veszprémi ismerősömmel is találkozhattam, aki most Belgiumból érkezett a táborba. Ez a meghívó egy pozitív visszajelzés a számomra. Úgy szeretnék ezt követően is futballozni, hogy ne ez legyen az utolsó ilyen lehetőségem

 – mondta immár itthon Szombathelyen Sági Marcell.