Gólzáporos mérkőzésen nyert a leány U15

Gólzáporos mérkőzésen nyert a leány U15

Ferencsik Evelin együttese 6–3-as győzelmet aratott a St. Mihály FC ellen.

Illés Akadémia-Viktória U15 – St.Mihály U15 6–3 (4–2)
Illés Aka.-Viktória:
Czuczai D. – Gulyás Dzs., Takács M., Lukács K., Ferenczi H. (Imre A., 41.)  – Gulyás Sz. (Kóródi A., 72.) , Alasz H., Bihari P. (Bihari Cs., 41.)  – Licskai L., Gulyás L. (Harmath R., 41.) , Polovics D. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Licskai L. (1., 1–0; 18., 3–1), Bihari P. (13., 2–1), Alasz H. (34., 4–1; 67., 5–3), Gulyás Dzs. (78., 6–3)

Hazai mérkőzéssel folytatódott a bajnokság az U15-ös lányok számára, akik szép, napsütéses őszi időben látták vendégül a St. Mihály FC együttesét. Remekül indult számunkra a találkozó, Licskai Léna mindössze pár másodperccel a kezdő sípszó után góllal fejezett be egy gyönyörű támadást, amivel meg is adta az alaphangot. A mieink birtokolták a labdát, uralták a mérkőzést, így aztán a semmiből jött az alföldiek egyenlítése, a 6. percben 1–1 volt az állás. A bekapott gól szerencsére nem törte meg a lendületünket, továbbra is a mi akaratunk érvényesült, jól használtuk a széleket, a fölénynek pedig újabb vezető találat lett a vége, Bihari Patrícia vette be a kaput. Kisvártatva aztán újra középkezdéshez készülődhettek a vendégek, miután Licskai Léna robogott végig a bal oldalon és kopírozta le első találatát. A kétgólos előny tudatában is veszélyesen futballoztunk, jól járattuk a labdát, az addig az előkészítésekben jeleskedő Alasz Hanna révén pedig a negyedik találatunkat is sikerült megszerezni. A játékrész utolsó percében aztán a Szeged is beköszönt, így aztán 4–2-vel fordultak a csapatok. A második játékrész elején nem igazán találták a ritmust a mieink, a vendégek pedig újfent eredményesek tudtak lenni, nyíltá téve ezzel a mérkőzést (4–3). A gól után aztán sikerült rendezni a sorokat, fejben szerencsére rendben voltak a lányok, ennek pedig előbb egy újabb Alasz Hanna-találat, majd egy remek Gulyás Dzsesszika-egyéni alakítás lett az eredménye, ami egyben ki is alakította a 6–3-as végeredményt.

Kellemetlen stílusú ellenfél ellen, két teljesen ellentétes félidőt produkáltunk. Az első játékrészben a saját játékunkat játszottuk, látványos, szép támadásokat vezettünk, szép gólokat szereztünk, aminek nagyon örülök. A fordulás után sajnos beragadtunk, volt egy húszperces periódus, amiben nem azt a játékot játszottuk, amit tudunk, amire képesek vagyunk. Szerencsére a meccs végére erőre kaptunk, így ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Az előrejátékunk rendkívül hatékony és eredményes, a védekezésünkben viszont akadtak hibák, amiken javítanunk kell. Fegyelmezettebbnek és agresszívabbnak kell lenni. Természetesen gratulálok a lányoknak

– értékelt a mérkőzés után Ferencsik Evelin vezetőedző.