Fordítás fejesekkel

Fordítás fejesekkel

Hazai környezetben, hátrányból felállva gyűjtötte be a három pontot Kovács László és Nagy József csapata.

Illés Akadémia U17 – ETO FC Győr U17 2–1 (1–1)
Illés Aka. U17:
Kovács M. – Frák, Halász, Kovács B., Nagy R. H. (Szemes, 57.) – Nagy B., Mozsár, Bolla – Szvoboda, Ötvös (Zsédely, 77.), Udvardi (Mayer, 62.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Ötvös (12., 1–1), Frák (59., 2–1)

Két és fél héttel ezelőtt felkészülési mérkőzésen találkozott a két csapat: akkor egy remek iramú találkozón 3–2-re a helyzeteivel jobban sáfárkodó győriek nyertek. Most a visszavágás reményében léptek pályára a mieink.

A 4. percben egy szöglet utáni kavarodást követően megszerezték a vendégek a vezetést: a fejest még üggyel-bajjal hárítottuk, de a kipattanóra megint a győriek érkezetek, 0–1. A meccs előtt úgy tűnt, hogy a rendkívül magas játékosokból álló ETO a fejjátékot fogja erőltetni, és ennek hamar tanúbizonyságát is adták. Nem sokat kellett azonban várni az egyenlítésre. A 12. percben Udvardi Ádám szögletére mintaszerűen érkezett Ötvös Gábriel és 6 méterről remek mozdulattal bólintott a kapu bal felébe, 1–1. Mi is megmutattuk, hogy tudunk valamit fejjel… A középpályán folyt ezek után a játék, előttünk egy lehetőség adódott: a 27. percben Mozsár Dávid 16 méterről lőtt, de nem találta el a kaput. Két perc múlva Udvardi újabb kiváló szögletére Nagy Roland Huba robbant rá, ám 5 méterről nem sokkal mellé fejelt. Egyértelműen átvettük a játék irányítását. Udvardi szabadrúgását Nagy Benjámin fejelte rá, valahogy még belekapott a vendégkapus, így szögletre csorgott a labda. A jobb oldalon is erősek voltunk, Szvoboda Dániel beadásaiban és játékában is benne volt a veszély. A hajrában azonban szerencsések voltunk: bealudtunk egy győri szögletnél, a fejest követően pedig a jobb oldali kapufa segített ki bennünket.

Fordulás után előttünk adódott az első helyzet: Udvardi jó csellel ment balról befelé, középre lőtt labdáját Szvoboda az ötös hosszú sarkáról mellé bólintotta. A vezető gól újabb fejesből született meg: az 59. percben Szvoboda harcolt ki egy szabadrúgást az alapvonaltól három lépésre a bal szélen. A pontrúgást Udvardi végezte el: Kovács Bence a hosszú sarokról visszafejelte középre, Ötvös egyből a felső lécre bólintott, majd a kipattanóra Frák Marcell reagált a leggyorsabban és – ugyancsak fejjel – az ötösről a kapu jobb felébe juttatta a labdát, 2–1. Két perc múlva nagy egyenlítési lehetőség adódott a vendégek előtt, de 11 méterről nem találtak kaput. A hajrához közeledve a csereként beálló Zsédely Bence 21 méteres lövése zúgott el kevéssel a jobb felső sarok fölött. Újabb találat nem esett, így az U17-es csapatunk első hazai találkozóján begyűjtötte a három pontot.

A győzelemmel az egész csapat, a stáb és az Illés Akadémia minden munkatársa nevében jobbulást kívánunk Horváth Benedeknek.

Rosszul kezdődött számunkra a találkozó, hiszen hamar hátrányba kerültünk: van, amikor ez bénítólag hat, ma azonban még inkább plusz motivációt jelentett a csapatomnak. Hamar sikerült egy pontrúgást követően egyenlítenünk, és azt éreztem a társaságon, hogy mindent egy lapra feltéve futballoztunk és elkövetünk mindent azért, hogy begyűjtsük a három pontot. A második félidőben azt tapasztaltam, hogy minden labdáért megküzdöttünk, egymással és egymásért, valamint a lebetegedő Horváth Benedekért játszottunk. Ez a szív, ami viszi előre nem csak a mi korosztályunkat, hanem a teljes Illés Akadémiát. Bízom a hasonlóan sikeres folytatásban, gratulálok a csapatnak és a stábnak is

– értékelt Kovács László a mérkőzést követően.