Alaposan megküzdöttek U15-öseink a győzelemért

Alaposan megküzdöttek U15-öseink a győzelemért

A bajnokság második fordulójában 2–1-re verték Sátori Barnabás és Varga Roland tanítványai az UTE együttesét. A fővárosiak csak óriási csatában adták meg magukat.

Illés Akadémia U15 – UTE U15 2–1 (1–0)
Illés Aka. U15.:
Németh B. – Bécsy, Németh R., Rózsa (Takács D., 57.), Erdei – László, Palkó, Zsiga (Nagy K., 59.) – Pécskai (Őri B., 78.), Liplin (Abért O., 71.), Meskó. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők:
Palkó (19., 1–0), Takács D. (75., 2–1)

Zsiga Patrik 17 méteres szabadrúgása vezette be a derbit, ám a lövés pár centivel a kapu fölött suhant el. A 19. percben viszont Palkó Áron már jobban célzott: 14 méterről kapásból továbbította Liplin Bence balról érkező beadását a bal felső sarokba. Az első félóra végén Liplin Bence is feliratkozhatott volna a góllövők közé, de életerős lökete elkerülte a fővárosiak kapuját. A félidő utolsó pillanataiban Bécsy Bendegúz centerezését követően szabályos tűzijáték alakult ki a vendégek ketrece előtt, ám előbb a kapusuk, majd pedig a kapufa mentette meg őket az újabb góltól.

Az 1–0-s vezetésünkről kezdődő második játékrész első nagyobb ziccere Meskó Márk előtt adódott, de emelését az UTE védői a gólvonal elől (vagy mögül) húzták vissza a mezőnybe. Az 59. percben viszont kissé váratlanul egyenlítettek az újpestiek: Dudás Benedek talált a hálónkba. Szerencsére a 75. minutumban jött a csereként pályára lépő Takács Donát, aki egy jobboldali szöglet után közvetlen közelről a kapuba továbbította a lasztit. Mint később kiderült, ezzel a 2–1-es végeredményt is beállította.

Végig nagyon jó iramú mérkőzés volt, mert mind a két csapat nyílt játékot játszott. Úgy gondolom, hogy nem tudtunk annyira dominálni, mint amennyire szerettünk volna. Viszont a helyzetek alapján szerintem megérdemelten nyertünk egy nagyon jó Újpest ellen. Az a véleményem, hogy ez leginkább a szív diadala volt

– értékelt a mérkőzést követően Sátori Barnabás vezetőedző.