Főpróbának nem volt rossz

Főpróbának nem volt rossz

A Vép felnőtt csapatával játszott 1–1-es döntetlent a bajnoki főpróbán akadémiánk U17-es együttese.

Illés Akadémia U17 – Vép VSE 1–1 (1–1)
Illés Aka. U17.:
Kostyák – Szentkirályi, Stefanich, Csörnyei, Deme – Smeringa, Bodrogi, Takács-Földes – Bonchis, Horváth B., Wolf. Cserék: Bíró, Lehel, Sabia. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző:
Takács-Földes (42., 1–1)

Bonchis Olivér 17 méterről eleresztett kapáslövése vezette be a Vas megyei I. osztályban vitézkedő vépiek elleni mérkőzésünket. A folytatásban is inkább U17-eseink birtokolták többet a labdát, de a felnőttek szögletei komoly veszélyt hordoztak magukban. A 23. percben viszont Wolf Gergő beadása után Bodrogi Bence tudott fejelni a hórihorgas védők között, de a labda elkerülte a vendégek kapuját. Az első félóra végén aztán picit váratlanul vezetést szerezett a Vép: egy gyors egyéni elfutás zárásaként találtak a jobb alsó sarokba. Szerencsére még szünet előtt sikerült egyenlíteniük Kovács László és Nagy József tanítványainak: Wolf Gergő balról érkező beívelését Takács-Földes Olivér bólintotta a hálóba, így 1–1-es döntetlennel ért véget a játékrész.

A második félidő első komolyabb helyzete a vendégek előtt adódott, de Kostyák Rajmund hárítani tudta az életerős lövést. Nem sokkal később viszont nekünk volt egy 100 százalékos ziccerünk, ám a remek ütemben kilépő Takács-Földes Olivér picivel a kapu fölé bombázott. Ezt követően itt is, ott is adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de újabb találat már nem esett. A teljes igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy az utolsó negyedórában egyértelműen akadémistáink játszottak fölényben, és a játék képe alapján a győzelemhez is jóval közelebb álltak fiataljaink. A vége azonban ennek ellenére is 1֪–1-es iksz lett.

A mai mérkőzés volt a terhelés csúcsa, mivel a keddi edzőmeccs után még komoly erőnléti dolgokat is tettünk a programba. Így azért látszott is a fáradtság a csapaton. Kicsit arra próbáltam rávenni a srácokat, hogy ezen lépjenek túl, főként a mentalitásuk segítségével. Taktikai téren azokat az elemeket játszottuk, amelyeket edzéseken gyakoroltunk. Jövő héten pedig már élesben mérettetünk meg

– fogalmazott a mérkőzés után Kovács László vezetőedző.