Első félidei dupla

Első félidei dupla

A legidősebb korosztályok mérkőzésén mi bizonyultak jobbnak.

Illés Akadémia U18 – St. Pölten U18 2–0 (2–0)
Illés Aka. U18:
Kovács M. (Molnár-Végh, 70.) – Mayer, Frák, Kovács B., Stifter – Bolla B. (Mozsár, 70.), Kopácsi Á. (Bonyhárd, 70.), Mohos – Szvoboda (Udvardi, 55.), Katona (Pruska, 70.), Zsédely. Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Szvoboda (4., 1–0), Katona (24., 2–0)

Hamar előnybe került Horváth András együttese, ugyanis a 4. percben megszereztük a vezetést: Stifter Patrik remek ütemű beadását Szvoboda Dániel belsőzte a hálóba, 1–0. Az első negyedóra végén Zsédely Bence viharzott el a szélen, középre passzolt labdájáról éppen csak lemaradt Szvoboda Dani. A 24. percben cselezgetni próbált a sankt pölteni kapus, nem jött be… Katona Isti elvette tőle a labdát és az üres kapuba helyezett, 2–0. Az első félóra végén akár már kiütés is lehetett volna: Mohos Barnabás passzát az utolsó pillanatban vágták ki az osztrákok Szvoboda elől.

Az Illés Akadémián január hónap legjobbjának választott Mohos Barni a második félidőben többször is közel járt a gólhoz, ám fejesénél és szabadrúgásánál is bravúrral hárított a kék-sárgák hálóőre, így maradt a 2–0-s Illés-siker.

Az első félidőben kimondottan jól játszottunk, azzal a szenvedéllyel és lelkesedéssel, amit akadémiánk filozófiája megkövetel. Nagyobb különbséggel is vezethettünk volna. Voltak persze apróbb hibák. A fordulást követően kevesebb lehetőséget tudtunk kialakítani, de elégedetlen nem lehetek. Némi hiányérzet van bennem a jövő heti bajnoki rajt kapcsán, ám nagyon bízom bennem, hogy addig minden a helyére fog kerülni

– értékelte a győztes főpróbát Horváth András vezetőedző.