A félidők végjátékát szúrták el U14-eseink

A félidők végjátékát szúrták el U14-eseink

Nagy László és Biegner Dániel legénysége a második játékrész alapján rászolgált volna a döntetlenre.

St. Pölten U14 – Illés Akadémia U14 2–0 (1–0)
Illés Aka. U14.:
Varga N. – Angler J., Szakály, Mihály, Nyári – Hideg, Bosnyák Botond, Grádvohl – Horváth Á., Sánta, Bosnyák Bence. Cserék: Laczó, Tasnádi Zs., Axnix, Tóth D., Moldován. Vezetőedző: Nagy László.

Két határozottan jól szervezett együttes mérte össze a tudását a 2×40 perces mérkőzésen. Az első félidőben a védelmek remekül tették a dolgukat, így a kapuk nem igen forogtak veszélyben. Főként a pálya középső harmadában gyűrték egymást a küzdő felek. A játékrész hajrájában azonban egy bedobást követően jól tették középre a labdát az osztrák házigazdák és a hosszú oldalon érkező játékosuk megszerezte nekik a vezetést.

Az 1–0-s hazai előnyről induló második félidőben inkább a mieink domináltak, akik lényegesen többet birtokolták a labdát. Ez azonban csak apróbb lehetőségekkel járt, és nem igazán nagy ziccerekkel. Ettől függetlenül a meccs hajrájához közeledve Horváth Ármin került komoly helyzetben, amikor a vendéglátók védője egyértelműen 11-est érően szabálytalankodott vele szemben, a játékvezető azonban éppen másfelé nézett, így nem látt az esetet. A derbi végjátékában aztán Szakály Zétény kapott egy kék lapot, ami 10 perces kiállítást jelentett volna, ha a meccsből nem csak 5 perc van hátra. Az emberhátrányt viszont nem tudtuk kihúzni, mivel az utolsó pillanatokban kaptunk egy újabb gólt, aminek köszönhetően 2–0 lett a St. Pölten javára.

A mai napon mind egyénileg, mind pedig csapatként jól teljesítettünk, elégedett lehetek. Sokat tudtunk előrelépni védekezésben, lényegesen szervezettebbek voltunk, mint az elmúlt időszakban. Tettük ezt egy fizikálisan és játékban is nagyon erős ellenféllel szemben. A második félidő alapján szerintem rászolgáltunk volna az egyenlítésre, mert hátul biztosak voltunk, elöl pedig kreatívan támadtunk. Sajnos egy jogos 11-est nem kaptuk meg. Elismerést jelent a számunkra az is, ahogyan a második góljukat ünnepelték a hazaiak. Szerintem két jó csapat feszült ma egymásnak. Örülök, hogy a kispadról beszálló játékosaink is minőséget tettek hozzá a teljesítményünkhöz. Az egész csapatnak gratulálni tudok

– értékelte a látottakat Nagy László vezetőedző.