Fontos győzelemmel kezdett az Illés Akadémia U19

Fontos győzelemmel kezdett az Illés Akadémia U19

A kiváló erőkből álló Újpestet győzték le a zöld-fehérek.

Illés Akadémia U19 – Újpest FC U19 1–0 (1–0)
Illés Aka. U19: Kovács M. – Mayer, Halász, Frák, Kovács B. – Kozári (Mozsár, 92.), Kovács P., Bonyhárd (Horváth J., 46.) – Szvoboda (Mohos, 60.), Zsédely (Tama 60.), Pruska (Udvardi, 67.). Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerző: Pruska (39., 1–0)

Lassan alakult a futball a mérkőzésen, kapkodott mindkét gárda a kezdetekben. Aztán az első negyedóra végén kétszer is kellett hárítania Kovács Martinnak. A 29. percben egy jobb oldali szabadrúgás után hibáztak az újpesti védők, de Bonyhárd Attila végül nem tudott lövőhelyzetet kialakítani magának. A 39. percben aztán mi szereztük meg a vezetést: Szvoboda Dániel jobb oldali beadásánál az újpestiek középső védője elbizonytalanította a kapusát, közéjük ugrott Pruska Dániel és 9 méterről a kapuba emelt, 1–0.

A fordulás után is férfias küzdelmet láthattunk, emellett pedig mi a támadásokra helyeztük a hangsúlyt: veszélyeztettünk a védők mögé belőtt labdával, szöglet után és oldalról érkező beadást követően is. Az 55. percben: Frák Marcell–Horváth József–Zsédely Bence volt a labda útja, a végén csak kiharcolta magának a lövőhelyzetet a támadónk, de éles szögből valamennyivel eltévesztette a hosszú sarkot. A 60. percben Horváth Joci ezúttal Kozári Norbertnek készített le egy labdát, amivel 17 méterről a bal alsót célozta meg, ám kipiszkálta onnan azt az újpesti hálóőr. Negyedórával a vége előtt egy 19 méteres, léc alá tartó lövést parkolt szögletre Kovács Martin. A 82. percben Horváth József sarokrúgását Kovács Bence tette kapura, de a gólvonalról kivágták a lilák. A hosszabbításban egy szép jobb oldali akció végén jött középre a labda, Kozári Norbert érkezett, de centiket tévesztett.

A mieink a mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemelten tartották itthon a három pontot.

Kiváló csapattal mérkőztünk meg, és mi bizony annyit tudtunk játszani, amennyit az ellenfél megengedett… Kellett 10-15 perc, mire igazán beleálltunk a meccsbe, onnantól azonban úgy érzem, hogy a miénk volt. A mai napon kiválóan végeztük el a pontrúgásainkat, így bánt, hogy ezekből nem szereztünk találatot. Mindenki becsülettel dolgozott a felkészülés alatt, örülök, hogy győzelemmel rajtoltunk. Úgy gondolom: akinek van még valamennyi lemaradása, dolgozzon és érje utol magát, és akkor sokra lehetünk hivatottak

– nyilatkozta Horváth András vezetőedző.