A hajrában szerezte meg a győztes gólt az MTK

A hajrában szerezte meg a győztes gólt az MTK

Az első félidőben kétszer is egyenlített U17-es csapatunk a fővárosi kék-fehérek otthonában, harmadszorra azonban erre már nem volt időnk, így 3–2-es vereséget szenvedtünk.

MTK Budapest U17 – Illés Akadémia U17 3–2 (2–2)
Illés Aka. U17.:
Kostyák – Baján (Takács-Földes, 92.), Bolla B., Stefanich, Deme (Szentkirályi, 88.) – Bonchis (Smeringa, 66.), Csörnyei (Lehel, 66.), Horváth A. – Nagy M., Katona, Wolf (Hurtyák, 66.).  Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Katona (6., 1–1), Nagy M. (43., 2–2)

Kifejezetten gyors gólváltással indult a mérkőzés: a hazaiak egy védelmi hibánknak köszönhetően már a 2. percben előnyre tettek szert. Sokáig azonban nem örülhettek, ugyanis a 6. minutumban sikerült egyenlítenünk: Wolf Gergő balról érkező beadása után Katona István érkezett, akinek első kísérletét még hárítani tudta a fővárosiak cerberusa, másodjára azonban már a hálóba lőtt centerünk. A 21. percben viszont ismét hátrányba kerültünk: egy labdakihozatalba hibáztunk bele, amit góllal büntetett az ellenfél. Szerencsére a félidő végjátékában második alkalommal is sikerült egalizálnunk: egy pontrúgást követően Nagy Milán bólintott a hálóba.

A 2–2-es állásról induló második játékrészben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. Az MTK játékosai egy alkalommal a kapufát találták el, míg a mieink próbálkozásait a hazaiak kapusa hatástalanította. A 87. percben aztán jött a csereként pályára lépő Vas Milán, és találatával eldöntötte a mérkőzést, azaz kialakította a 3–2-es végeredményt.

Úgy gondolom, hogy adtunk egy félidőnyi előnyt az ellenfélnek. Ez akkor is igaz, ha a szünetben 2–2-re állt a mérkőzés, mivel két komoly egyéni hibából kaptuk a gólokat. A második játékrészben stabilabbak lettünk, így egy ki-ki mérkőzéssé alakult az összecsapás. Pozitívum, hogy kétszer is fel tudtunk állni hátrányból. A második félidőben pedig már nyomokban látszott az a játék, amit elvárnánk a csapattól. A futball igazságtalansága, hogy pont akkor kaptuk a harmadik gólt, amikor jóval stabilabbá vált a játékunk

– értékelte a találkozót Kovács László vezetőedző.