Folytatták tavaszi jó szereplésüket az U19-es lányok

Folytatták tavaszi jó szereplésüket az U19-es lányok

Akadémistáink az FC Hatvan csapatát győzték le, így továbbra is veretlenek tavaszi bajnokijaikon.

Haladás-Viktória U19 – FC Hatvan U19 2–0 (1–0)
Haladás-Viktória U19.:
Csapó Zs. (Szabó K. 46.) – Balogh S., Pálmai E. (Simon F. 46.), Hajba J., Balázs K. – Kováts A. (Vámos T. 46.), Németh Zs. P., Németh M. (Szabó L. 72.) – Csizmadia Zs., Németh A. (Saly 46.), Varga B. (Kránitz K. 84.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők:
Csizmadia (18., 1–0), Simon (48., 2–0)

Szombat délután napos, ám meglehetősen hűvös időjárás fogadta a csapatokat az Illés Akadémia műfüves pályáján. A mieink már a mérkőzés elején igyekeztek tudatosítani ellenfelükben, hogy számukra nem lehet más cél, mint a tavaszi jó szereplés folytatása, azaz a három pont megszerzése. Tebeli György együttese minden tekintetben fölényben játszott, és a 18. percben a negyedik meccsén ötödik gólját szerző Csizmadia Zsófi találatával előnyt is tudott szerezni. A folytatásban sem változott a játék képe, rengeteg helyzetet alakítottak ki a hazaiak, szinte minden támadásban ott volt a gólveszély, ám ezeket nem sikerült kihasználni, így maradt az 1–0-ás eredmény a szünetben.

A fordulás után több helyen is változtatott vezetőedzőnk, többek között az U16-os Szabó Kiara érkezett a kapuba, de hosszabb kihagyása után Simon Franciska is pályára lépett. Sőt, mi az, hogy pályára lépett! A 48. percben egy szép távoli lövéssel ő szerezte a mieink második találatát, 2–0-ra alakítva az eredményt. Lányainknak nem volt könnyű dolga a betömörülő védelemmel szemben, ennek ellenére megvoltak a lehetőségek akár egy nagyobb különbségű győzelemhez is, ám több alkalommal is önfeláldozóan mentettek a vendégek játékosai.

Először is, nagyon örülök a győzelemnek, azt hiszem az a legfontosabb, hogy megszereztük a három pontot. Az első félidőben nem játszottunk jól, hiába kerültünk oda rendre az ellenfél kapujához, az esetek többségében rossz döntéseket hoztunk a befejezéseknél. Ennek ellenére mi domináltunk, és nagyon fontos volt, hogy meg tudtuk szerezni a vezetést. A szünetben aztán sikerült rendezni a sorainkat, a teljesítmények feljavultak, annak pedig külön örülök, hogy Csizmadia Zsófin kívül más is feliratkozott a tavaszi góllövőlistára. A cserék egytől egyig nagyon jól szálltak be, az első félidőn pedig láthatóan túl tudtunk lépni, ami mindenképpen pozitívum. Úgy érzem, maradt még bőven ebben a mérkőzésben, de ahogy említettem, a lényeg, hogy nyerni tudtunk

– értékelt Tebeli György vezetőedző.