Fölényes győzelmet aratott az Illés Akadémia U15

Fölényes győzelmet aratott az Illés Akadémia U15

Németh Richárd együttesének sikeréhez kétség sem fért.

Illés Akadémia U15 – Pécsi MFC U15 8–1 (4–0)
Illés Aka. U15:
Németh B. – Szilvási (Kiss B., 51.), Tasnádi Á., Kelemen, Szücs (Markó, 58.) – Söptei (Szele, 58.), Hende, Meskó – Virág (Liplin, 41.), Sipos-Kiss (Klement, 51.), Tóth E. (Sági, 41.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Sipos-Kiss (5., 1–0; 26., 3–0), Söptei (8., 2–0), Virág (38., 4–0), Liplin (49., 5–0), Szele (59., 6–0), Klement (63., 7–0; 65., 8–0)

Az U15-ös kiemelt bajnokság első fordulójában 7–0-ra kaptak ki a pécsiek. Azonban azóta – annak ellenére, hogy találkozóikat elveszítették – mind-mind szorosan mérkőzések vannak mögöttük. Ám ma hamar kiderül, hogy nagy különbség van a két együttes között.

Az ötödik percben Kelemen Mirkó hosszú indítását Sipos-Kiss Dániel vitte ziccerben a kapusra és higgadtan a kapu bal felébe emelt, 1–0. Hamar megdupláztuk előnyünket: a letámadásunk eredményesnek bizonyult, Söptei Bálint pedig 10 méterről okosan, laposan a bal alsó sarokba gurított, 2–0. Mi maradtunk támadásban ezek után is, ám a helyzeteink sorra kimaradtak. A 26. percben Söptei Bálint ugratta ki Sipos-Kiss Dánielt, aki a kapust is kicselezve lőtt a hálóba, 3–0. A 31. percben Németh Bence-bravúrra volt szükség: egy 24 méteres szabadrúgás vészesen csapódott a jobb felső sarok felé, de kapusunk remek mozdulattal szögletre ütötte a labdát. A félidő hajrájában egy szögletre rosszul jött ki a pécsi hálóőr: Virág Ádám pedig az ötösről emelt a kapuba, 4–0.

Szünet után is mi domináltunk. A 49. percben egy labdaszerzést követően a csereként beálló Liplin Bence is feliratkozott a góllövők közé. Aztán tíz perc múlva az asszisztlistára is: remek centerezését a fél perc előtte beállt Szele Máté – első labdaérintésből – 7 méterről lőtte a kapuba, 6–0. Négy perc múlva Kiss Benedek passzát Klement Dávid bólintotta a léc alá, megszerezve csapatunk hetedik gólját. Nem sokkal később Sági Marcell átadását megint Klement Dávid juttatta a hálóba, 8–0. Egy labdavesztés után szépítettek a baranyaiak: nem védhette a 19 méteres lövését Németh Bence.

A végig nagy kedvvel futballozó U15-ös csapatunk ilyen arányban is megérdemelten győzött.

Már rögtön az elején tisztáztuk: nem férhet kétség ahhoz, hogy melyik csapat győz ma. Külön gratulálok a srácoknak ahhoz, hogy végig nyomást helyeztünk az ellenfelünkre, nem ültünk rá az eredményre. Ami volt ebben a mérkőzésben, azt kihoztuk belőle! Kompakt a csapatom, hiszen a cserék is remekül szálltak be és hozzátettek a mérkőzéshez. Szebbnél szebb akciógólokat értünk el – kicsit kár a kapott gólért – de minden mással elégedett vagyok

– értékelte a látottakat Németh Richárd.