Fölényes győzelem tucatnyi találattal

Fölényes győzelem tucatnyi találattal

Az U12-es bajnokság utolsó fordulójában Tóth Zsolt legénysége 12-2-re verte a vendég Gyirmót FC Győr hasonló korosztályú együttesét.

Illés Akadémia U12 – Gyirmót FC Győr U12 12–2 (3–0, 3–1, 4–0, 2–1)
Illés Aka. U12.:
Hajba – Vincze, Székely, Szalma – Molnár B., Módly – Lakatos, Mihók, Bock. Cserék: Németh B., Reiber, Szakács, Dobovánszky. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Mihók (6., 1–0; 60., 10–1; 65., 11–1; 71., 12–1), Molnár B. (16., 2–0; 18., 3–0; 27., 4–0; 31., 5–0), Székely (40., 6–1), Bock (44., 7–1), Lakatos (48., 8–1), Szakács (54., 9–1)

Remek tempóban kezdték ifjú akadémistáink a mérkőzést és már a 6. percben meg is szerezték a vezetést: Mihók Martin szép lövése kötött ki a hálóban. Némi mezőnyjáték után a 16. percben jött a második találatunk, amit Mihók Martin átadását követően Németh Barnabás jegyzett, aki nem sokkal később Lakatos Krisztián remek beívelését fejelte a kapuba, ezzel pedig már 3–0 volt ide.

A gólgyártás a második negyedben sem hagyott alább, azaz ebben az etapban is háromszor voltak eredményesek Tóth Zsolt tanítványai, akik közül Molnár Barnabás kétszer, míg Székely Máté pedig egyszer vette be a vendégek kapuját. Némi üröm az örömben, hogy közben egy megpattanó lövés Hajba Botond ketrecébe vánszorgott, így a félidőben 6–1-re mentek a mieink.

A harmadik felvonást Bock Bence szép lövése vezette be, amit hárított a gyirmótiak hálóőre. A 44. minutumban viszont már ő is tehetetlen volt Bock Bence újabb próbálkozásával szemben. A 48. perc viszont Lakatos Krisztián nagy alakításáról lehet emlékezetes: szinte a vendégek teljes védelmén átcselezte magát és 8–1-re alakította az állást. Pár perc múlva Szakács Benedek bombázott a jobb fölső sarokba, majd Lakatos Krisztián centerezését Mihók Martin váltotta gólra, így az utolsó negyed 10–1-es vezetésünkről kezdődhetett.

A záróetap első periódusa Mihók Martinról szólt: támadónk két újabb gólja között egyszer a kapufát is eltalálta. A derbi végjátékában viszont Hajba Botond védett pár nagyot, de az ellenfél büntetőjét ő sem tudta hárítani a 74. percben, így a vége 12–2 lett a javunkra.

Úgy gondolom, hogy nagyon látványosan, kreatívan játszottunk, akár több gólt is szerezhettünk volna. Teljesen megérdemelten győztünk egy sportszerűen küzdő ellenféllel szemben. Örülök, hogy sok mindent láttam viszont abból, amit edzéseken gyakorolunk a srácokkal. Gratulálok nekik

– fogalmazott a határozottan jól sikerült zárómérkőzést követően Tóth Zsolt vezetőedző.