Bejutott a legjobb négy közé az Illés Akadémia U14

Bejutott a legjobb négy közé az Illés Akadémia U14

A mai három találkozóján gólt sem kapott Körhöcz György csapata.

Kassán szerepel a Josef Kopejtko Emléktornán az Illés Akadémia U14. A Körhöcz György és Illés Bence által vezetett csapat Hajba Botond, Schepanski Noah – Ládonyi Bálint, Takács Ákos, Orbán Roland, Németh Barnabás, Molnár Barnabás, Lakatos Krisztián, Szalma Zétény, Angler Benett, Fonnyadt Zétény, Mihók Martin, Módly Samu, Sulea Alexandru, Fazakas Dániel, Székely Máté, Bock Bence, Magadics Milán, Bujdos Botond, Szabó Botond, Dobovánszky Ábel összetételben játszik a nemzetközi eseményen. Az első napon három mérkőzést játszva csoportgyőztesként jutott tovább a zöld-fehér együttes.

Ma újabb csoportkör várt a mieinkre, ezek a mérkőzések is 35 percig tartottak. A lengyel MSK Puszcza Niepolomice ellen a 14. és a 21. percek között háromszor is betaláltunk: Szabó Botond duplázott, mellette Ládonyi Bálint szerzett gólt, így 3–0-ra nyertünk. Az erdélyi OSK Sepsi ellen nem született gól. Egészen pontosan: nem született szabályos gól, ugyanis mi háromszor is betaláltunk, ám kettőt les miatt, egyet pedig szabálytalanság miatt érvénytelenített a játékvezető. A harmadik mai meccsen a Várda Labdarúgó Akadémia ellen győztünk! A Németh Barnabás által kiharcolt büntetőt Molnár Barnabás értékesítette, majd Szabó Botond háromszor is feliratkozott a kanadai táblázat „assziszt” mezőjébe! Kétszer Fonnyadt Zétény, egyszer pedig Ládonyi Bálint értékesítette a tőle kapott labdát, így 4–0-ra nyertünk ezen a találkozón!

Mindez azt jelenti, hogy szombaton az elődöntő, illetve annak a mérkőzésnek az eredményétől függően döntő vagy bronzmérkőzés vár ránk.

Három mérkőzés szerepelt a mai programban. A lengyelekben kulturáltan futballozó ellenfelet ismertünk meg. Mi magabiztosan birtokoltuk a labdát, nagy részben az ő térfelükön zajlott a játék. Főleg tengelyben kombináltunk jól, ezekből voltak aztán a széleken helyzeteink és tudtunk eredményesek lenni. A Sepsi a védekezésre koncentrált és kontrákra apelláltak, itt azonban hiába domináltunk, nem tudunk igazán megfelelő intenzitásban nyomást tenni rájuk, így csak érvénytelenített találatokig jutottunk. Örültem a Kisvárda elleni győzelemnek, támadásban voltak szép dolgaink. Pozitív napon vagyunk túl, büszke vagyok a fiúkra, mert jól küzdöttek, és mentálisan kiemelkedőt nyújtottak

– mondta a vezetőedző, Körhöcz György.