Fizikálisan erős ellenfél otthonában nyertek U16-osaink

Fizikálisan erős ellenfél otthonában nyertek U16-osaink

Kemény, küzdelmes mérkőzésen verte az Újpest gárdáját 3–2-re Németh Richárd és Körhöcz György legénysége. A mieink akár már az első félidőben döntésre vihették volna a dolgot, de sok lehetőséget elpuskáztak.

Újpest FC U16 – Illés Akadémia U16 2–3 (0–1)
Illés Aka. U16.:
Molnár-Végh – Bonchis, Bodrogi, Deme, Koósz – Smeringa, Horváth A., Kopácsi Á. – Wolf, Sabia, Lehel. Cserék: Németh H. – Kopácsi B., Stefanich, Csörnyei, Szentkirályi, Baranyai, Balikó, Takács-Földes, Baján. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Sabia (25., 0–1), Balikó (60., 1–2), Wolf (65., 1–3)

Határozottan jó teljesítménnyel rukkoltak ki az első félidőben a mieink, akik a letámadásnak köszönhetően sok labdát szereztek már az ellenfél térfelén, és ezekből több helyzetet is sikerült kidolgozniuk. Sajnos a sok lehetőségből csak egyet sikerült gólra váltani: Sabia Rocco a 25. percben csúsztatott a hálóba egy balról érkező beadást.

Az 1–0-ás vezetésünkről kezdődő második játékrész elején egy komoly hibát követően egyenlítettek az újpestiek, de nem sokáig örülhettek ennek, ugyanis a 60. percben Balikó Ádám 18 méterről bombázott a hálójukba, így újfent mi jártunk egy találattal előrébb. Nem sokkal később pedig már 3–1-re mentek akadémistáink, mivel Wolf Gergő váltott gólra egy labdaszerzést. Az újpestiek a végjátékban ugyan szépítettek, de így sem tudták elkerülni a 3–2-es vereséget.

Nyerni mindig jó. Örülök, mert sok olyan dolgot láttam viszont a srácoktól, amit a héten gyakoroltunk. Az első félidővel elégedett voltam, a másodikkal már nem annyira. Egy fizikálisan erős, jó ellenfél otthonában győztünk a mérkőzés összképe alapján nem érdemtelenül. A fiúk hozzáállása remek volt. Természetesen akadtak technikai hibák, de azok kijavításán majd dolgozni fogunk

– nyilatkozta a mérkőzést követően Németh Richárd vezetőedző.