Férfias küzdelem, gól nélküli döntetlen

Férfias küzdelem, gól nélküli döntetlen

Az UTA Arad 5–3-as legyőzését követően 0–0-t játszott az erdélyi túrája második mérkőzésén Akadémián U17-es csapata, mely ezúttal a Temesvár fiataljaival mérte össze tudását.

FC Politehnica Timisoara U17 – Illés Akadémia U17 0–0
Illés Aka. U17.: Kostyák  – Baján, Bolla B., Stefanich, Deme – Csörnyei, Horváth A., Wolf – Nagy M., Takács-Földes, Hurtyák. Cserék: Lehel, Szentkirályi, Bodrogi, Bonchis, Sabia. Vezetőedző: Kovács László.

Kopácsi Balázs sérülés, míg Katona István és Kopácsi Áron válogatottbeli kötelezettsége miatt nem állhatott az erdélyi túra második mérkőzésén a Kovács László és Nagy József alkotta szakmai stáb rendelkezésére. Ettől függetlenül határozottan jó első félidőt produkáltak akadémistáink az előző napinál sokkal gyengébb minőségi játéktéren. Kemény, férfias küzdelem zajlott a pályán. A mieink így is sok helyzetet dolgoztak ki, ám az utolsó pillanatban rendre rossz döntést hoztak, avagy az ellenfél kapusa védett nagyot. Hurtyák Rómeó, Takács-Földes Olivér, Nagy Milán és Wolf Gergő is megszerezhette volna a vezetést, ám mivel ez nem jött össze, 0–0-val ért véget az első 45 perc.

Szünetben ismét több csere is történt nálunk, ennek köszönhetően pedig egy darabig az erdélyiek tudtak dominálni, de rövid idő után rendeztük a sorokat és újfent nálunk volt többet a labda. Mivel azonban gól ebben a félidőben sem esett, a derbi 0–0-s döntetlennel ért véget.

Két napon belül ez volt a második mérkőzésünk. Az elején egy picit fáradtabbnak is tűntek a srácok, de idővel felvették a kellő ritmust. A felkészülésünknek abban a fázisában vagyunk, amikor az állóképességet is megpróbáljuk növelni, és ennek legjobb módszere a minél több mérkőzés. Jó iramú, kemény találkozó volt. A színvonalra rányomta a bélyegét a pálya minősége, de nem baj, ha ilyennel is találkoznak a játékosaink. Ehhez is alkalmazkodni kell. Összességében elégedett vagyok a látottakkal. Sajnos most is volt egy sérülés: Bodrogi Bence bokájával akadt a meccs vége felé probléma. Ettől függetlenül hasznos túrán, hasznos két mérkőzésen vagyunk túl

– fogalmazott Kovács László vezetőedző.