A végén az MTK örülhetett a döntetlennek

A végén az MTK örülhetett a döntetlennek

Kifejezetten jó játékot nyújtva hozott el egy pontot a fővárosból U17-es csapatunk. Kovács László legénységének az utolsó pillanatokban meccslabdája is volt, de sajnos a hazaiak kapusa hárítani tudott.

MTK Budapest U17 – Illés Akadémia U17 1–1 (0–0)
Illés Aka. U17.:
Pataki R. – Mozsár (Horváth A., 83.), Halász, Kovács B., Nagy H. – Szvoboda, Mohos, Szemes, Zsédely (Mayer G., 57.) – Ötvös (Nagy M., 78.), Katona.  Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző:
Katona (85., 1–1)

Az első félidőben óriási taktikai csata zajlott a pályán. Lényegében egyik csapat sem tudott fölénybe kerülni, főként mezőnyben gyűrték egymást a felek. Így pedig a kapuk csak nagyon ritkán forogtak veszélyben. Ettől függetlenül Katona István a 40. percben közel járt a gólhoz, de a kapufa kisegítette a hazaiakat.

A 0–0-s állásról induló második játékrészben az MTK nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, de csak pár kisebb lehetőséget sikerült összehozniuk. Kovács László és Nagy József tanítványai viszont jól kontráztak és két újabb kapufával jelezték, hogy győzni jöttek a fővárosba. Sajnos sem Halász Martin fejese, sem padig Katona Pisti lövése nem rezegtette meg a hálót. A 70. percben aztán mondhatni váratlanul megszerezték a vezetést a kék-fehérek: egy pontrúgást követően Szabó Szilveszter talált a kapunkba. Szerencsére a mieink nem adták fel és a 85. percben Katona Pisti fejesével sikerült egyenlítenünk. Sőt, nem sokkal később akár a győzelmet is kiharcolhattuk volna, de Mohos Barnabás ziccerénél a vendéglátók hálóőre hárítani tudott. Így pedig 1–1 lett a derbi vége.

Le a kalappal a srácok előtt. Három játékost is adtunk az U19-be, a helyükre pedig fiatalok érkeztek hozzánk. Ennek ellenére is el tudtunk egy pontot hozni az MTK otthonából. Az igazság az, hogy még a győzelem is összejöhetett volna. A döntetlen azonban így is a bravúr kategóriába sorolható

– fogalmazott a mérkőzést követően Kovács László vezetőedző.