Féltucat gól az első felkészülési mérkőzésen

Féltucat gól az első felkészülési mérkőzésen

A Ferencsik Evelin vezette U15-ös leánycsapatunk 6–1-es győzelmet aratott az ETO ellen.

Illés Akadémia-Viktória U15 – ETO FC Győr U15 6–1 (3–1)
Illés Aka.-Viktória U15:
Czuczai D. – Imre A., Lukács K., Takács M., Ferenczi H. (Kóródi A.) – Gulyás Sz., Sági F., Bihari Cs. (Harmath R.) – Bihari P. (Gulyás L.), Alasz H., Polovics D. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Alasz H. (2), Bihari Cs., Polovics D., Gulyás L., Gulyás Sz.

Két hét kemény munka után az első erőfelmérő várt U15-ös leányainkra, akik az ETO korosztályos csapatával mérkőztek meg. Trénerünknek hiányzókkal is kellett számolnia: Babos Hanna, valamint Licskai Léna sem volt bevethető. A meglehetősen zimankós időben „ismerkedős” játékkal kezdtek a felek, egyik együttes sem esett a másiknak, ezt követően azonban egyre inkább kezdtük átvenni az irányítást. Többet birtokoltuk a labdát, igyekeztünk használni a széleket, ott megbontani ellenfelünk védelmét. Bihari Csenge szemfüles, ahogy mondani szokás „lesipuskás” góljával a vezetést is megszereztük. Ezt követően is lendületben maradtunk, s bár egy labdavesztés után egyenlíteni tudott az ETO, Alasz Hanna még a szünet előtt helyreállította a világ rendjét. Tette mindezt egy duplával, így 3–1-ről következhetett a folytatás. A második etap első szakasza komolyabb lehetőség nélkül telt el, inkább gyűrték egymást a csapatok, Polovics Dorina találatával azonban sikerült tovább növelni előnyünket. A játék szinte teljes mértékben áttevődött a vendégek térfelére, beszorítottuk a Rába-partiakat, a találkozó végén pedig még két Gulyás-gól született: Lorina csapatunk ötödik, Szimonetta pedig a szombathelyi együttes hatodik gólját szerezte meg, így a mieink a 6–1-re győzték le a győrieket.

Kellemetlen időjárás nehezítette a mérkőzést, de jó volt látni, hogy a lányokat ez abszolút nem zavarta. Fokozatosan lendültünk bele a mérkőzésbe és vettük át az irányítást, sokat birtokoltuk a labdát, ez ebből kidolgozott helyzeteket pedig szerencsére jó arányban sikerült gólra váltanunk. Az ellenfél térfelén is sok labdát tudtunk szerezni, amit utána higgadtan meg is tartottunk. Külön öröm, hogy a hat gólon négy játékos is osztozott. Talán amiatt van némi hiányérzetem, hogy a mérkőzés utolsó tíz percében nem volt meg az a fegyelem, ami a korábbi szakaszban igen, de természetesen ennek ellenére gratulálok a lányoknak a mutatott játékhoz

– értékelt Ferencsik Evelin vezetőedző.