Fehérváron hagytunk két pontot

Fehérváron hagytunk két pontot

Az Illés Akadémia U16 kétszer is vezetett, ám a szerencsével házasságot kötő hazaiak mindkétszer egyenlíteni tudtak.

Fehérvár FC U16 – Illés Akadémia U16 2–2 (1–1)
Illés Aka. U16:
Németh B. – Tasnádi Á., Bolla Á., Molnár L. – Sági (Kelemen G., 80.), Tóth K. (Kelemen, 46.), Tóth E. (Szilvási, 65.), Klement – Söptei, Krone, Szele (Sánta, 78.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Krone (0–1), Söptei (1–2)

Két teljesen más felfogás mérkőzését rendezték az U16-os kiemelt bajnokság 13. fordulójában. A székesfehérváriak találkozóin esett eddig a legkevesebb gól (átlagban 2), míg a Németh Richárd és Varga Roland által irányított Illés Akadémiáén a legtöbb (átlagosan 4,83). Nekünk eddig minden mérkőzésen sikerült betalálnunk, a piros-kékek viszont a fordulók felén gólképtelenek maradtak.

A vezetést az Illés Akadémia szerezte meg: egy szép akció végén Szele Máté lövése kipattant, ám Krone Niklas robbant be remekül és kotorta a kapuba a labdát. A hazaiaknak alig alakítottak ki lehetőséget, ám egy védekezésben elkövetett hiba után egy felpörgött labdát még a szél is megnyomott és hullott a kapunkba, 1–1. A Fehérvár szögletekig és szabadrúgásokig jutott, ám ezek mindegyikét hatástalanítani tudtuk. Sági Marcell kétszer is visszavehette volna az előnyünket, sajnos azonban kimaradtak ezek a lehetőségek.

A második játékrészben aztán csak sikerült betalálni: Krone Niklas átadása után Söptei Bálint a 16-os vonaláról, középről ütemtelenül lőtte el a labdát a bal sarokba, 1–2. A hazaik előrevágott labdákkal kísérleteztek: az egyik ilyen indításnál hibáztunk, de a piros-kékeknek olyan szerencséje is volt, hogy kétszer is eléjük pattant vissza a játékszer, amiből egyenlítettek, 2–2. Helyzet ezek után is előttünk adódott, ám betalálni nem sikerült, így döntetlennel jöhettünk csak haza Fejérből.

Labdabirtoklási fölényben voltunk a teljes mérkőzés során. Néha lassúnak bizonyultunk, ettől függetlenül dominálni tudtunk. Mi építettük a játékot, míg a hazaiak az átmenetekre hajaztak. Sajnos ebben a mai meccsben benne maradt két pont…

– mondta a vezetőedző, Németh Richárd.