Leány U19-es bajnoki főpróba tíz találattal

Leány U19-es bajnoki főpróba tíz találattal

A mieink 6–4-es vereséget szenvedtek a szlovák másodosztályt vezető révkomáromiaktól.

Illés Akadémia-Viktória U19 – KFC Komarno 4–6 (2–5)
Illés Aka.-Viktória U19
:  Bényei B. (Francsics V., 61.) – Németh N., Németh Z., Szabó L., Stadler K. (Licskai L., 46.) – Kaszap K. (Gyócs-Németh C., 46.) – Kleinert P., Tóth B. (Sági F., 46.) – Szilvási N. – Csombor L. (Alasz H., 46.), Mesterházy I. Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Csombor L. (7., 1–0), Mesterházy I. (9., 2–0)   Alasz H. (83., 3–6; 84., 4–6)

A tavaszi bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzését játszotta U19-es leánycsapatunk. A zöld-fehérekre nemzetközi erőfelmérő várt: a szlovák másodosztály éllovasa, a KFC Komarno érkezett Szombathelyre.

Remekül kezdtük a találkozót: Csombor Luca volt eredményes szabadrúgásból a 7. percben. Amíg a vendégek a sorfalat állítgatták, addig Luca 23 méterről, a 16-os bal sarkáról nagy gólt rúgott a hosszú felső sarokba. Remek helyzetfelismerés és klasszis megoldás volt! Két perc múlva egy szép jobb oldali akció során Németh Natasa centerezésére Mesterházy Ivett érkezett pontosan, 2–0! A folytatásban aztán főként küzdelmet, párharcokat láthattak a kilátogatók, majd jöttek a vendégek góljai. Az egyenlítés után pedig vérszemet kaptak a Duna-partiak, tíz perc alatt még négyszer betaláltak, így aztán 5–2-es vendégelőnnyel mehettek szünetre a csapatok.

Négy helyen is változtatott Tebeli György vezetőedző. Ezáltal mi birtokoltuk többet a labdát és nagy erőket mozgósítottunk a szépítés érdekében. Ehelyett ismét a felvidékiek köszöntek be, fejjel voltak eredményesek, 6–2-nél már négy gólra nyílt a különbség. A lányok ennek ellenére sem adták fel, veszélyes támadásokat tudtunk vezetni és egyértelműen benne volt a gól a játékunkban. Így érkeztünk el a 83. perchez, amikor a tizennégy esztendős Alasz Hanna egy remek átlövéssel a harmadik, míg egy újabb távoli lökettel csapatunk negyedik gólját szerezte meg. A hátralévő időben is sokat tettünk azért, hogy még szorosabbá tegyük a végét, az eredményen azonban már nem sikerült változtatni. Küzdelmes és tanulságos mérkőzésen szenvedtünk 6–4-es vereséget egy komoly játékerőt képviselő felnőttcsapattól.

Először is gratulálok ellenfelünknek, mert nagyon jó csapatot alkotnak! Hasznos felkészülési mérkőzést tudtunk játszani. Azzal talán kicsit saját magunkat is meg tudtuk lepni, hogy 2–0-ra vezettünk, ezután viszont elkerülhető gólokat kaptunk. Ez megtörte a lendületünket és finoman szólva sem alakult jól az első félidő utolsó szakasza. A szünet után rendszert váltottunk, négyet is cseréltünk. Megvoltak a lehetőségeink, ám újfent ellenfelünk talált be. Ezek után aztán sikerült kiegyenesednünk, Alasz Hanna kétszer is átlövésből tudott eredményes lenni. Ha az egész szezont nézzük, akkor csupán a Szeged elleni bajnoki rajton szenvedtünk vereséget, illetve most ezen a találkozón. Bízom benne, hogy ez így is fog maradni! Hálásak vagyunk az U19-es lányoknak, hogy így végigcsinálták eddig ezt az idényt, illetve természetesen az U17-es korosztályunknak is köszönjük! Mindig kisegítettek minket és számíthattunk rájuk bármikor! Március 19-én, kedden bajnoki rajt a Ferencváros ellen: nagyon készülünk és szeretnénk jó eredményt elérni

– értékelte a bajnoki főpróbát Tebeli György vezetőedző.