Második alkalommal került sor az Illés Akadémia–FC Ajka-táborra

Második alkalommal került sor az Illés Akadémia–FC Ajka-táborra

Egy hétig táborozott az FC Ajka mintegy 100 utánpótlás-játékosa a Nyugat-Veszprém vármegyei város sportcentrumában.

Július utolsó teljes hetében délelőttönként az U7–U12-es, délutánonként az U13–U15-ös korosztályok vettek részt kitűnő körülmények között a táborban. Nap mint nap 20-25 perc beszélgetés során megismerkedtek a gyerekek a labdarúgás szabályaival; a játékterek jellemzőivel és méreteivel; az FC Ajka küldetésével, céljaival, jövőképével; a Funino játék szabályaival, fajtáival, a felállási formákkal; a Fair play szabályaival, irányelveivel. Az utolsó napon pedig az edzők által összeállított totó segítségével számot adtak a játékosok a héten tanultakról, elhangzottakról.

Az „elmélet” után edzéseken vettek részt a gyerekek, majd videózás is szerepelt a programban.

Takács Csaba, az Illés Akadémia pre-akadémiai szekcióvezetője és Tóth Zsolt U12-es vezetőedző is tartott bemutatóedzést. Az Illés Akadémia az edzésfelszerelés biztosításában és a legeredményesebb táborozók díjazásában is szerepelt vállalt.

Egy héten keresztül naponta 4 óra futball szerepelt a programban. Edzők, játékosok óriási lelkesedéssel és szorgalommal vettek részt a programokban. Biztosak vagyunk benne, hogy nagyon jó élményekkel és új ismeretekkel gazdagodtak fiatal futballistáink az egy hét alatt! Ezzel a rendezvénnyel tovább gazdagodott az a hosszú időre visszanyúló kapcsolat, mely a két zöld-fehér egyesületet összeköti. A tábor jól illeszkedett abba a sorba, melynek során ajkai edzők látogattak el az akadémiára ismerkedni az ott zajló munkával, illetve az Illés Akadémia szakemberei tartottak előadást Ajkán a rehabilitációról, a náluk zajló kapusképzésről, tehetséggondozásról

– mondta Jákli Péter, az FC Ajka utánpótlásának vezetője.