Esportolóvá válni az Illés Akadémia Spiritnél

Esportolóvá válni az Illés Akadémia Spiritnél

Gyakran ismételt kérdések.

Sok-sok telefonhívás érkezik az Illés Akadémia Spirit szakosztályvezetője, Szabella Olivér irányába. Az érdeklődések témája az esport és az Illés Akadémia Spiritben való szereplés lehetősége:

Az utóbbi időben rengetegen kerestek azzal kapcsolatban, hogy hogyan is válhatnak akár nálunk, akár úgy általánosságban profi esportolóvá. Nos, összeszedtem a legfontosabb válaszokat, hogy az érdeklődők láthassák a legfőbb dolgokat és tudjanak ezek alapján tervezni

– mondta Szabella Olivér.

A legfontosabb tanácsok a következők:

  1. Játssz a játékkal! Több olyan érdeklődés is érkezett, hogy szeretnétek elkezdeni játszani, majd profivá válni! Nos, hajrá! A legjobb tanulási lehetőség – főleg az út elején – ha „szimplán” felfedezed a játékot, több időt töltesz benne és megpróbálod az alapvető mechanikai feladatokat megtanulni benne. Egy-egy profi 10.000 óránál is többet rak egy játékba! Kb. 1-2 ezer óra alatt nem is igazán tud az ember mindent elsajátítani a játékban. Szóval, játékra fel!
  2. Rankedezz! A ranked a játékon belüli meccskereső rendszer, ami jó kb. visszajelzést ad arról, hogy a világon te hol is helyezkedsz el. Ha nincs ilyen rangod, nehéz megítélni a játéktudásod, tehetséged. Nem a legfontosabb és nem is a legreprezentatívabb dolog a rangod, de egy jó kiindulási alapot ad a csapatvezetőknek és csapattársaknak az, ha látják, hogy mondjuk a világon a legjobb 10%-ba tartozol egy adott játékban.
  3. Versenyezz! Ha tényleg komolyan gondolod, rengeteg nyílt verseny van itthon és a nemzetközi platformokon is, mint pl. FaceIT, ESL vagy toornament.com – ezeken az amatőr versenyeken tudnak felfigyelni rád a csapatok, itt tudod megmutatni, hogy mit is tudsz versenykörnyezetben.
  4. Mit csinálj, ha nincsenek csapattársaid? Rengeteg olyan FB-csoport van, ahol csapattagokat keresnek. Minden játéknak van saját csoportja, ahol biztosan találsz játszótársakat magadnak. De ajánljuk figyelmedbe az Illés Akadémia Spirit Discord-csatornáját is, ahol ugyan csak találsz magadnak barátot, akivel elindulhatsz az első éles bevetésekre. (És egyébként néha a profi játékosaink is itt lógnak!)
  5. Úgy érzed, túl vagy már ezeken és mégsem vagy a legjobb? Ha még tovább szeretnéd fejleszteni a tudásod, mert az alapok megvannak, javasoljuk, hogy nézz profi játékos közvetítéseket a Twitch (vagy egyéb közvetítő) platformokon! A profiktól mindig nagyon sokat lehet tanulni, akár kezdő, akár haladó az ember.

Ha pedig az első öt pont megvan, várjuk továbbra is a telefonokat, emaileket vagy a social media-megkereséseket, hiszen bárkinek nagyon szívesen segítünk elevezni az esport világában!

Addig is, #IASWIN! Hajrá IlléSpirit!