Fantasztikus végjáték

Fantasztikus végjáték

A mérkőzés 58. percében még a PESZI FC vezetett 5–4-re Edzőink ellen, ám az utolsó 120 másodpercben két gólt is szereztek a mieink és végül 6–5-re nyertük meg a parázs hangulatú derbit.

A tavaszi első fordulóból az esős időjárás miatt elhalasztott meccsét pótolta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság A-csoportjában címvédő együttesünk, melyen a PESZI FC volt a csapatunk ellenfele. A mérkőzés sajnos nem éppen jól kezdődött, ugyanis már az 5. percben hátrányba kerültünk. Ezt követően sorrendben Szabella Olivér, Horváth András és Fazekas Norbert is egyenlíthetett volna, de a helyzeteink kimaradtak. A 10. minutumban viszont Oli kilőtte a bal alsót, ezzel pedig 1–1-re alakította az állást. A folytatásban is inkább előttünk adódtak lehetőségek, újabb gólt viszont ismét az ellenfél szerzett, amivel a szünetben 2–1-re vezetett is.

Térfélcsere után pedig már 3–1 volt oda, mivel egy kósza kontrát eredményesen zárt le e PESZI FC. Szerencsére a mieink nem estek kétségbe és két perc alatt egalizáltak: előbb Horváth Bandi bombázott a hálóba, majd Havasi Marci talált be. Viszont nem sokáig örülhettünk, mivel egy szöglet után újfent a riválisunk került előnybe: 4–3 volt oda. A 42. percben aztán ismét egyenlítettünk. Ezúttal Horváth Bandi lövése pattant ki a kapusról és az érkező Fazi 4–4-re alakította az eredményt. Ezzel azonban még nem volt vége a hullámvasutazásnak: a 47. minutumban már sokadszor került előnybe a PESZI és egészen az 59. percig úgy nézett ki, hogy meg is nyeri a meccset. Ekkor azonban jött Varga Roland és már egál is volt az állás. A slusszpoént aztán a 60. perc tartogatta: az ellenfél szabadrúgása után egy villámgyors kontrát vezettünk, aminek a végén Sátori Barni lőtt a hálóba, és ezzel a találattal ki is alakult a végeredmény: 6–5 lett ide!

Edzőink újabb győzelmüknek köszönhetően már 28 ponttal rendelkeznek, amivel a tabella második helyén állnak. Az éllovas Don Pepito 31, míg a harmadik Atlantisz 25 egységet tudhat magáénak. Csapatunk legközelebb április 21-én csütörtökön, 19.30 órakor az ötödik pozíciót elfoglaló Fociszak FC ellen lép pályára.

Illés Akadémia Edzők – PESZI FC 6–5 (1–2)
Gólszerzők: Szabella O., Horváth A., Havasi M., Fazekas N., Varga R., Sátori B.