Csertői-Juhász Anita és Bakos Roland akadémiaigazgatóként végeztek

Csertői-Juhász Anita és Bakos Roland akadémiaigazgatóként végeztek

Az Magyar Labdarúgó-szövetség által indított képzésen az Illés Akadémia férfi- és női szakága is képviseltette magát.

A magyarországi akadémiaigazgatói képzés egyetlen hölgyhallgatója, Csertői-Juhász Anita, az Illés Akadémia női szakágának igazgatója volt.

Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaphattam és elvégezhettem a képzést. Komplex, inspiráló, a megoldások keresésére fókuszáló, a magyar labdarúgás aktuális problémáira válaszokat kereső kurzuson tanulhattunk, amely számomra, számunkra, nem zárul le a diploma átvételével. A felkészült előadóknak, az interaktív oktatásnak köszönhetően olyan motivációt kaptunk, amellyel érdemes a képzés során felvetett problémákat tovább gondolni, a válaszokat pedig átültetni az akadémia, illetve a szakág napi életébe.

Sokrétű feladat hárul az akadémiaigazgatókra, hiszen az utánpótlásképzést a sportszervezet víziójának, céljainak és lehetőségeinek megfelelően kell irányítania.

A különböző oktatási blokkok a személyes vezetésre fókuszáltak, emellett pedig különböző csoportos- illetve projektfeladatok révén tanulhattunk kommunikációs ismereteket, klubstratégiai- és strukturális elveket, valamint kitértünk a felnőtt- és utánpótlás kapcsolatának hatékony folyamataira is

– tekintett vissza az elmúlt bő fél év ismeretire Bakos Roland, az Illés Akadémia szakmai igazgatója.