Fájó pontvesztés a hosszabbításban

Fájó pontvesztés a hosszabbításban

Két találkozó után négy ponttal áll az Illés Akadémia U19.

ETO FC Győr U19 – Illés Akadémia U19 1–1 (0–1)
Illés Aka. U19:
Kovács M. – Mayer, Frák, Kovács B., Stifter (Horváth J., 46.) – Kozári, Kovács P., Mohos (Mozsár, 70.) – Szvoboda, Zsédely (Tama, 75.), Pruska (Ötvös, 66.). Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerző: Pruska (22., 0–1)

Már a második fordulóban sor került a nyugat-dunántúli zöld-fehér rangadóra. A mieink az első körben az Újpestet győzték le 1–0-ra, míg az ETO hiába vezetett Felcsúton, a Puskás Akadémia megfordította a mérkőzés állását és 2–1-re legyőzte a Rába-partiakat.

Az első félidő inkább a miénk volt: többet támadtunk és hatékonyabban védekeztünk. Ahogy az Újpest ellen, ezúttal egygólos előnyt tudtunk felépíteni. A félidő derekán Mayer Gergő, Kozári Norbert és Zsédely Bence játszottak össze, majd a középre adott labdát Pruska Dániel juttatta a hálóba, 0–1. Egy lehetősége volt csak az ETO-nak ebben a periódusban, de ez kimaradt.

Mi a II. játékrészben eldönthettük volna a mérkőzést, kétszer is nagy helyzetbe kerültünk, sőt, volt egy les miatt meg nem adott gólunk is. Aztán az utolsó percekre az ETO mindent elkövetett az egyenlítés érdekében. A 91. percben egy kavarodás után a gólvonalról mentettünk, aztán a 94. percben egy könnyű síppal befújt büntetőből tudott egyenlíteni a győri csapat.

A mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült, megérdemelten szereztük meg a vezetést. A II. félidő derekán is volt két meccslabdánk. Az utolsó 10 percben az ETO minden-mindegy alapon támadott, és a legvégén egy véleményes 11-essel egyenlíteni tudtak. Az első játékrészben kimondottan tetszett a játékunk, fordulás után kevésbé. Talán okosabbak lehettünk volt a 70. perctől – fájó a két pont elveszítése, keserű is emiatt a szám íze, de elégedetlen nem vagyok. A srácok mentalitása rendben volt, ezt kérem tőlük a továbbiakban is

– fogalmazott Horváth András a győri ütközetet követően.