Ez jó mulatság, férfimunka volt!

Ez jó mulatság, férfimunka volt!

Megszerezte első győzelmét U16-os csapatunk a rájátszás A-csoportjában. A Kovács László és Nagy József irányította együttesünk a Debrecen gárdáját verte nagy küzdelemben 2–1-re.

Illés Akadémia U16 – Debreceni VSC-DLA U16 2–1 (1–0)
Illés Aka. U16.: Olasz – Frák, Nagy B., Nagy R. H., Szemes – Horváth B., Bonyhárd, Mohos (Mozsár, 60.) – Mayer G., Pruska, Papp (Varga D., 89.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Nagy B. (39., 1–0), Nagy R. H. (54., 2–0)

Szemerkélő esőben csapott össze egymással a két roppant motivált együttes. Az első percektől kezdve kőkemény, férfias küzdelem zajlott a pályán, ami a derbi elején helyzeteket nem igazán hozott magával. A 35. percet követően viszont alaposan felpörögtek az események: előbb egy remek távoli lövést paskolt szögletre a vendégek hálóőre, majd a sarokrúgást követően a mieink hibáztak kecsegtető szituációban. A 39. minutumban viszont már megrezdült a debreceniek hálója: egy előreívelt szabadrúgást Nagy Benjamin bólintott a kapuba, így a félidőben akadémistáink vezettek 1–0-ra.

A második játékrész elején egy újabb pontrúgást követően növelték előnyüket Kovács László tanítványai: Mohos Barnabás szabadrúgását Nagy Roland Huba kapásból továbbította a hálóba. Nem sokáig örülhettünk azonban a kétgólos vezetésnek, ugyanis Szakács Levente nem sokkal a középkezdés után 2–1-re alakította az állást. A 81. percben Mayer Gergőnek volt még egy remek lövése, ami centiméterekkel kerülte el a vendégek kapujának jobb felső sarkát, így viszont maradt a teljesen megérdemelt 2–1-es Illés-siker.

Megtört a jég, megvan az első győzelmünk a rájátszásban. Nyilván az is kellett hozzá, hogy a keretünk megerősödjön. Minőségi játékosok jöttek vissza. Ez főként a támadójátékunkra volt pozitív hatással, de így a védekezésünkre kevesebb teher hárult. Többet birtokoltuk a labdát. Kemény férfias küzdelem volt, sok párharccal, csatával. Ebben persze az időjárásnak is volt szerepe, ugyanis nagyon csúszós volt a talaj. A szívünk vitt bennünket előre, nagyon vágytunk már erre a győzelemre. Mindenki megtette a magáét a sikerért

– foglalta össze a történéseket Kovács László vezetőedző.