Grádvohl Kristóf mesternégyesével

Grádvohl Kristóf mesternégyesével

Hamar eldöntötte a három pont sorsát az Illés Akadémia U12-es csapata.

Lurkó UFC U12 – Illés Akadémia U12 0–5 (0–4)
Illés Aka. U12: Szalai-Horváth – Mórocz, Hányi, Szántó – Hideg, Horváth Á., Horváth V. – Grádvohl, Moldován. Cserék: Módly, Laczó, Molnár B. Vezetőedző: Takács Csaba.
Gólszerzők: Grádvohl (2., 10., 27., 60.), Hideg (4.)

Egyáltalán nem engedte kibontakozni a Lurkót az U12-es együttesünk, és az első tíz perc végére háromgólos előnyt építettek fel a gyerekek. Mélységi passzok és oldalról történő beívelés után is eredményesek tudtunk lenne, a három pont sorsa hamar eldőlt. Az első félidő hajrájában harmadik találatát is megszerezte Grádvohl Kristóf: egy remek kiugratást úgy vett át, hogy a csellel becsapta védőjét, majd a kapust is kicselezve a hálóba gurított. Fordulás után felgyorsult a játék, a hazaiak kapuja elé érkeztek a labdák sorjában, ám pontatlanok voltunk, vagy a kapufa segítette ki az egyébként jól védő Lurkó-kapust. Az utolsó percben csak megszületett az ötödik gól: Horváth Valentin kiváló indításával Grádvohl Kristóf lépett meg, jobb oldalról betört a 16-oson belülre, majd a rárontó kapus és bekk között olyan jó ütemben pöckölte meg a labdát, hogy az a rövid sarokban pihent meg.

Gyorsan kétgólos előnyre tettünk szert. Mezőnyben nálunk volt többet a labda, az ellenfelünk próbált szervezetten védekezni és ellentámadásokkal operálni. Ezeket jól levédekeztünk. A magas védekezésünkből egyébként labdákat szereztünk, és ezekből tudtunk gólokat lőni. Ami nem tetszett, az a többször is lassú játékunk, nem volt bennük dinamika, a labda nélküli mozgásokat rosszul vagy rossz ütemben csináltuk meg. Nem megfelelően alkalmazkodtunk a csúszós pályához. A második félidőt jól kezdtük, gyorsítottuk a játékot, ám amivel eddig problémánk volt: a helyzetkihasználás hatékonysága, az most is jellemzett bennünket. A mezőnyfölényünk csak a legvégén érett újabb góllá. A Lurkó szervezettsége mellé az agresszivitás is párosult a második játékrészben, ezzel megnehezítették a dolgunkat. Készülünk az ETO elleni fontos mérkőzésre: a mainál sokkal több kell azon a találkozón

– nyilatkozta Takács Csaba a győzelmet követően.