Döntetlent játszott az U19-es csapat

Döntetlent játszott az U19-es csapat

Sárváron szerepelt Horváth Rudolf együttese, 2–2 lett a vége.

Sárvár FC – Illés Akadémia U19 2–2 (2–1)
Illés Aka. U19:
Pataki (Kovács D., 60.) – Dezamits (Vigh, 60.), Tóth K., Tarján (Váncsa, 60.), Horváth H. – Kozári, Nagy B. (Kovács P., 60.), Rosner – Doncsecz, Tama, Bunevácz. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők: Tama (40., 2–1), Doncsecz (88., 2–2)

A Vas megyei I. osztályt megnyerő SFC vendégeként lépett pályára az Illés Akadémia U19-es együttese. Az intenzív találkozó sok-sok akciót hozott, helyenként nagy volt az iram. A hazaiak inkább átengedték a területet, így gyors ellentámadásaikban bíztak, amiből – Illés Bence révén – meg is szerezték a vezetést. Ezt az előnyt egy szöglet utáni találattal megduplázták, ám az első félidő hajrájában közelebb kerültünk a sárváriakhoz. Doncsecz Levente passzával Tama Gergő ugrott ki jó ütemben, és a kapus mellett a hálóba helyezett, 2–1. A szünetet követően mi játszottunk fölényben, érett is az egyenlítés egy darabig, de a hazaiak kontráiban is volt veszély. Aztán a hajrában mi tudtunk betalálni: egy labdaszerzést követően Doncsecz Levente lépett ki ziccerben és nem is hibázott, kialakítva a 2–2-es végeredményt.

Egy kifejezetten technikás és szervezett csapat volt az ellenfelünk. Jó pályán, jó körülmények között tudtunk gyakorolni. Nagyon hasznos meccs volt, szinte mindenkinek azt a játéklehetőséget kapta meg perceket tekintve, amit elterveztünk. Az ellenfél kontrákra rendezkedett be, egy ilyen akció után a vezetést is megszerezték a hazaiak. Próbáltuk feltörni a védekezésüket, de egy szögletet nem tudtunk megoldani, így kettőre nőtt a Sárvár előnye. A sarokrúgások elleni védekezést még többet kell gyakorolnunk, ez tavaly sem volt erősségünk. 2–0 után ki-ki meccs alakult ki. Mi próbáltuk felőrölni a védekezésüket, helyzeteket kialakítani, magasan védekezni, sokszor letámadni őket. Ebben benne volt a veszély, de ilyen meccsek kellenek ehhez. Még a szünet előtt szépítettünk. A II. félidőben inkább mi voltunk fölényben, sok helyzetünk volt, és sikerült egyenlítenünk. Nagy iram, őszinte futball, egy az egy elleni védekezés, kombinatív játék jellemzett minket – van még hiba, de jönnek a meccsek, érnek a játékosok egyénileg és csapatszinten is

– nyilatkozta a találkozó után Horváth Rudolf vezetőedző.