Ez a szív diadala volt

Ez a szív diadala volt

U17-es leánycsapatunk az utolsó pillanatig küzdött, hajrában pedig fordított és 2–1-es győzelmet aratott a Szeged ellen.

Illés Akadémia-Viktória U17 – St. Mihály U17 2–1 (0–1)
Illés Aka.-Viktória U17:
Kocsi P. – Kleinert P. – Müller Zs.,  Németh Z., Giczi K. (Stadler K., 52.) –  Ceglédi B., Farkas B. (Bukor Z., 83.) – Nagy B. (Czuczai M., 83.), Harangi L. (Tóth L., 36.), Simon E. – Csombor L. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Müller Zs. (85., 1–1), Csombor L. (88., 2–1)

A Győr elleni siker után öt nappal már újabb erőpróba várt U17-es leánycsapatunkra, amely a Szeged gárdáját látta vendégül a bajnokság 25. fordulójában.

A mérkőzés elején főként a küzdelem, a mezőnyjáték dominált, talán egy picit magunkra húztuk a szegedieket, akik a 13. percben Szabó Dóra találatával lépéselőnybe kerültek. A csapat tartását mutatja, hogy a bekapott gól után szinte rögtön egalizálhattunk volna, több nagy lehetőséget is kidolgoztunk, de érintetlen maradt a vendégek kapuja. Kiegyenlített csata zajlott a pályán, a szünetben 0–1 volt az állás.

A félidőben átbeszélték a történéseket Győrffy Mátyásék, a lányok nyugodtak maradtak, s ami talán a legfontosabb, hittek abban, hogy meg lehet fordítani a találkozót. Ahogy haladtunk előre a második játékrészben, egyre nagyobb nyomás nehezedett a Szeged kapujára, a mieink óriási erőket mozgósítottak azért, hogy pontot, pontokat szerezzenek. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vendégek kontráiban ott volt a veszély, ezeket a szituációkat viszont megoldottuk, mindig volt valaki, aki közbe tudott avatkozni. Aztán a 85. percben megtört a jég és Müller Zsófi szabadrúgása után 1–1-re módosult az állás. Ekkor már szinte extázisban játszottunk, mindent egy lapra feltéve támadtunk, a 88. percben pedig következett a slusszpoén: Csombor Luca lövése a kapuban kötött ki, 2–1-re már mi vezettünk. A végén még kontrázott a Szeged, Kocsi Petra azonban egy fantasztikus védést bemutatva gondoskodott arról, hogy aztán a hármas sípszó után óriási boldogság szabaduljon fel a csapatban és örömkönnyekkel a szemekben ünnepelhessék a lányok a 2–1-es győzelmet.

Az első felidőben nehezen találtuk a fogást a stabilan játszó ellenfelünkön, de igy is sikerült helyzeteket kialakítani, ami bizakodásra adott okot. A második játékrészben többet tettünk azért, hogy a magunk javára fordítsuk a mérkőzést és megérdemelten sikerült fordítanunk. Gratulálok a játékosaimnak, nagyot dolgoztak, mindenki hozzátette a magáét ehhez a sikerhez. Innen is jobbulást kívánok a csapat nevében a fejsérülést szenvedő Harangi Lilinek, valamint a szegediek játékosának is

– értékelt a találkozót követően Győrffy Mátyás, a csapat vezetőedzője.