Haladás Viktória: akadémista gól és győzelem a Szekszárd ellen

Haladás Viktória: akadémista gól és győzelem a Szekszárd ellen

A szombathelyiek 3–1-re verték tolnai ellenfelüket az idény utolsó hazai mérkőzésén.

A 2022/2023-as bajnokságban utoljára lépett pályára a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória együttese. Az életéért küzdő Szekszárd gárdáját fogadták a zöld-fehérek. Markó Edina kezdőcsapatában, illetve, keretében ezúttal is több akadémista korú játékos kapott helyet. Pintér Tekla, Németh Adél, Nagy Dorottya a kezdő sípszótól a pályán volt, Németh Mirtill és Varró Veronika csereként kapott lehetőséget, de Dobó-Nagy Boglárka, Csáki Eszter és Kránicz Viktória is ott volt a vasiak keretében.

A szombathelyiek a találkozó 11. percében Nagy Dorottya révén szerezték meg a vezetést, aki először volt eredményes az élvonalban. A támadó a mérkőzés után elmesélte nekünk, hogyan is emlékszik vissza az eseményekre:

Németh Adél indította remekül Ana-Maria Vladulescut, aki egy az egyben volt a kapussal, majd rendkívül önzetlenül lepasszolta nekem a labdát, amit a hálóba gurítottam. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült betalálom, megszereznem az első NB I-es gólomat, ráadásul mindezt egy győztes meccsen!

Pintér Tekla az előző hazai, Diósgyőr elleni találkozón is végig a pályán volt. Most is, ráadásul ezúttal is abszolút magabiztosan oldotta meg feladatát. Az összecsapást követően ő is értékelte a történéseket, valamint az elmúlt időszakot is.

Vezetőedzőnk, Markó Edina azt kérte tőlünk, hogy élvezzük a játékot, és hogy adjunk ki magunkból mindent az utolsó hazai mérkőzésünkön. Ez úgy érzem, meg is valósult, összességében jól, magabiztosan játszottunk, aminek köszönhetően sok helyzetet tudtunk kialakítani. Ami a Szekszárdot illeti, nagyjából azt kaptuk tőlük, amit vártunk. Kielemeztük a játékukat, tudtuk, hogy rendkívül szűken védekeznek. Nagyon örülök, hogy a kezdő sípszótól végig a pályán lehettem és szeretném megköszönni Markó Edinának, hogy bízik bennem és játéklehetőséget biztosít. Nagyon jól érzem magam, és természetesen gratulálok a csapatnak a győzelemhez.