Évzáró stájerországi győzelem

Évzáró stájerországi győzelem

Ausztriában szerepelt felkészülési mérkőzésen az Illés Akadémia U16.

DSV Leoben U16 – Illés Akadémia U16 0–2 (0–2)
Illés Aka. U16:
Tama – Blum, Rado, Németh R., Erdei – Rózsa, László, Zsiga – Pljesovszki, Csalló, Gyapjas. Cserék: Pfeiffer – Abért O., Skravanek, Szakasics, Bécsy. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Pljesovszki, Gyapjas

Az U16-os Kiemelt bajnokság Alap-csoportjának az élén végző Illés Akadémia U16 Ausztriában játszott felkészülési találkozót. Fontos volt abból a szempontból a mérkőzés, hogy többen betegségből vagy sérülésből visszatérve meccsszituációban találhatták magukat. A találkozó elején még tartották magukat a leobeniek, szervezetten védekeztek, ám a félidő felétől egyre nagyobb fölénybe kerültek Sátori Barnabás és Körhöcz György tanítványai, és ettől kezdve teljesen egyértelművé vált, hogy csak a mi akaratunk érvényesülhet. Ez még az első félidőben gólokban is megmutatkozott. Előbb egy remekül felépített támadás végén a bal oldalon tudtunk az osztrák védelem mögé kerülni: a középre tett labdára Pljesovszki Gergő remekül érkezett és helyezett a kapuba, 0–1. Nem sokkal később rögzített játékhelyzet után is eredményesek voltunk, ugyanis egy szöglet utáni lecsorgó labdánál Gyapjas Botond eszmélt villámgyorsan és lőtt higgadtan a hálóba.

A második félidőben sem változott a játék képe, ám a lehetőségeink kimaradtak. Egy-egy ellentámadást a stájerek is vezettek, ám ezekben igazán veszély nem volt. Akár nagyobb különbségű győzelmet is arathatott volna az Illés Akadémia U16, ám a lényeg, hogy többen is újra pályára léphettek.

Gyakorlómérkőzést játszottunk, ami az edzésnél mindig jobb – próbáltuk ezt a leghasznosabban tenni. Voltak sérülésből-betegségből visszatérőink, így elégedett vagyok, mert a srácok komolyan vették a mérkőzést. Tetszett a hozzáállásuk! Amit az elmúlt félévben gyakoroltunk, azt szerettük volna viszontlátni. Az egész mérkőzésre jellemző volt, hogy ezeket a játékhelyzeteket meg is tudtuk valósítani. A stílusunkhoz megfelelően futballoztunk – egy kritika érheti a srácokat, méghozzá, hogy a helyzetkihasználásban még inkább javulni szükséges. Nagyobb különbség volt a két csapat között! Gratulálok a srácoknak az őszi munkához

– mondta Sátori Barnabás vezetőedző.