Az olaszok ellen zárta az évet U17-es válogatottunk

Az olaszok ellen zárta az évet U17-es válogatottunk

Katona Pisti mindkét mérkőzésen szerepet kapott, ezért is reméli, hogy jövőre is a keret tagja lehet majd.

A jövő tavaszi hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokságra készülő magyar korosztályos labdarúgó-válogatott a portugálok, a spanyolok és a hollandok után egy újabb nagyágyúval, az olaszokkal mérte össze a tudását, felkészültségét. A Belvon Attila irányította együttesünk Telkiben három nap leforgása alatt kétszer is megmérkőzött a taljánokkal. Az első derbit 2–1-re, míg a másodikat 1–0-ra nyerték meg a vendégek. Nagy örömünkre az Illés Akadémia gólzsákja, Katona István mindkét mérkőzésen szerepet kapott: először csereként lépett pályára a 63. percben, a második összecsapást viszont végigjátszotta.

Úgy gondolom, hogy nagy különbség volt a két csapat között. Ez labdabirtoklásban, támadásban és védekezésben is megnyilvánult. Az első meccsen még azért partiban voltunk, a másodikon azonban az 1–0-s végeredmény ellenére is egyértelműen végig az olaszok domináltak, akik akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna. Örülök, hogy mind a kettő meccsen bizalmat kaptam. Próbáltam nagyon odatenni magamat, küzdöttem, harcoltam, a gól azonban sajnos ezúttal nem jött össze. Egy ilyen erős csapat ellen nagyon kevés helyzet adódik, ezeket kellene hatékonyabban kihasználnunk. Láthatjuk, hogy szinte a futball valamennyi elemében javulnunk kell ahhoz, hogy egy ilyen együttessel fel tudjuk venni a versenyt

tekintett vissza a két találkozóra Katona Pisti, aki nagyon bízik abban, hogy a szövetségi edző továbbra is számításba veszi majd a keret összeállításánál. Akadémistánk reméli, hogy a februárra tervezett spanyolországi túrán is az U17-es magyar válogatottal tarthat.