Értékes pontszerzéssel rajtoltak a rájátszásban az U15-ös lányok

Értékes pontszerzéssel rajtoltak a rájátszásban az U15-ös lányok

A mieink 1–1-es döntetlent játszottak a Pécs otthonában.

PMFC U15 – Illés Akadémia-Viktória U15 1–1 (0–0)
Illés Aka.-Viktória U15:
Potor L. – Imre A. (Első H., 60.), Derényi A., Schőnig R. (Széplaki S., 60.), Kopfensteiner Sz. (Bedőcs L. S., 75.) – Bihari P. (Kumánovich K., 75.), Bihari Cs., Karancsi E. – Palatin D. (Harmath R., 53.), Horváth A. (Imre B., 75.), Sipos-Kiss V. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerző:
Sipos-Kiss V. (46., 0–1)

Rögtön leghosszabb „kirándulásával” kezdte meg a felsőházi küzdelmeket Ferencsik Evelin és Tóth Alexandra irányította U15-ös korosztályunk: Pécsre látogattunk. Ahogyan a két csapat eddigi mérkőzésein is tetten érhető volt, ezúttal is nagyot küzdöttek egymással a felek, s mivel mindkét háló érintetlen maradt az első negyvenöt percben, 0–0-ról jöhetett a folytatás a pihenő után. Ekkor aztán gyorsan „bepótolták” a csapatok, ami addig elmaradt: a 46. percben egy szabadrúgás után Sipos-Kiss Virág gyönyörű fejesével szereztünk vezetést, majd sajnos hamar jött a pécsiek egyenlítése, méghozzá büntetőből. A lányok a hazaiak gólja után ugyanúgy tették a dolgukat, mentek előre, melynek köszönhetően helyzetekig is eljutottak, ráadásul egy ízben a kapufa mentette meg a baranyai gárdát. Csapatunk ezúttal is óriásit küzdve, egymásért harcolva játszott, melynek gyümölcseként fontos ponttal térhetett haza a pécsiek otthonából.

Kellően izgalmasra sikeredett ez a találkozó. Az első félidőben rendkívül kapkodóan játszottunk, az utolsó pillanatokban rossz döntéseket hoztunk a kapu előtt, ami úgy gondolom, az izgulás végett lehetett. Annak viszont nagyon örültem, hogy a letámadásunk ezúttal is jól működött, sok labdát tudtunk magasan, az ellenfél kapuja előtt szerezni – igaz, ebből a tovább építkezés már kevésbé sikerült. A fordulás után Sipos-Kiss Virág révén meg tudtuk szerezni a vezetést, majd gyorsan jött a válasz, két perc múlva egy jogosan megítélt büntetőt váltottak gólra a hazaiak. Ezt követően is voltak helyzeteink, kapufáig is eljutottunk. Amiatt azért szomorú vagyok, hogy ezeket nem tudtuk értékesíteni. Természetesen egyáltalán nem marasztalom el a lányokat, hiszen mindenki hibázhat, valamint most is maximálisan elmondható, hogy fiatal koruk ellenére taktikailag roppant fegyelmezetten játszottak. A cserék jól szálltak be a mérkőzésbe, hozzá tudtak tenni a játékhoz. Szokták mondani, hogy „idegenben jó az x”, ami ma teljes mértékben igaz. Abszolút nem vagyok elégedetlen, mert megint a hatalmas akarást, a tüzet láttam ezeknek az egytől-egyig nagyszerű lányoknak a szemében – értékelt a baranyai túrát követően Ferencsik Evelin vezetőedző.