Értékes győzelmet arattak az U19-es lányok

Értékes győzelmet arattak az U19-es lányok

Az MTK Budapest elleni magabiztos győzelmének köszönhetően, tartja a lépést a szűk élcsoporttal női U19-es csapatunk.

MTK Budapest U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 0–2 (0–1)
Illés Aka.-Viktória U19:
Dobó-Nagy B. (Szabó K., 77.) – Rugovics B. (Pintér T., 46.), Kováts A., Szabó L. – Nagy D. (Mesterházy I., 46.), Gravencz G., Németh M., Szabó F. (Csáki E., 58.) – Csizmadia Zs. (Hécz Zs., 58.), Kiss-Lantos H. (Kaszap K., 67.), Novák L. (Csejtei E., 58.). Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Kiss-Lantos H. (11., 0–1), Csejtei E. (65., 0–2)

Teljesen megérdemelt győzelmet aratott U19-es csapatunk a fővárosban, az MTK Budapest vendégeként – de nem játszott igazán jól, vagy legalábbis tud ennél sokkal jobban is játszani. Persze a győzelmet soha nem kell magyarázni és tény az is, az október közepén is tovább tartó „vénasszonyok nyara”, a fővárosra rátelepedő több mint 20 fok sem kedvezett a játékosoknak. Az agilis, a védők számára szinte tarthatatlan Kiss-Lantos Hanna juttatta előnyhöz csapatunkat, majd az előnyt a második félidőre beállt Csejtei Emília duplázta meg. A lányok kézben tartották a mérkőzést, a három pont megszerzését nem fenyegette veszély, de a kelleténél, sőt talán a tőlük elfogadhatónál is több volt a technikai hiba, az eladott labda.

Három pont… Nem játszottunk jól, főleg az első félidőben. A hozzáállással ma sem volt gond, a lányok mindent beletettek, de kapkodó, görcsös, pontatlan volt a játék. Nagyon sok technikai hibával és eladott labdával játszottunk. A labda birtoklásunknál szinte semmit sem kaptam vissza a héten gyakoroltakból. A második félidőben próbáltam cserékkel frissíteni, ez sikerült, a cserék jól szálltak be. Több nagy lehetőségünk is volt, ebből egyet tudtunk érvényesíteni ebben a játékrészben. Összességében teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, viszont van hiányérzetem, mert a lányok ennél sokkal jobban is tudnak focizni, amit a hétköznapi edzéseken rendre be is bizonyítanak

– értékelt Tebeli György.