Értékes győzelem Pécsett

Értékes győzelem Pécsett

Az U17-esek első bajnoki mérkőzésüket tudták le: mentálisan rendkívül erősek voltunk.

Pécsi MFC U17 – Illés Akadémia U17 1–2 (1–0)
Illés Aka. U17:
Farkas D. – Németh R., Tóth Á., Erdei – Abért B., Szakasics (Szabó B., 57.), Bécsy, Gyapjas (Pljesovszki, 57.) – Bene, László (Skravanek, 76.), Liplin (Menzselejev, 85.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Tóth Á. (60., 1–1), Bécsy (90., 1–2)

Az Illés Akadémia U17 számára is – versenykorosztályaink közül utolsóként, hiszen szombaton délben kettőkor indult útjára a labda Kovácstelepen – megkezdődtek a bajnoki küzdelmek a 2023/2024-es kiírásban. A hazaiak szerezték a meccs első találatát: az 5. percben egy egyéni védelmi hibát használt ki az ellenfél, és jutott előnyhöz. Kerestük magunkat és a játékunkat az első félórában. Aztán az első félidő utolsó negyedórájára átvettük az irányítást, ám a kulcspasszokba hiba csúszott, míg Bécsy Bendegúz lövése a kapufán csattant.

A szünetet követően egyre jobban és jobban futballoztunk. Egy órányi játékot követően egy szöglet utáni lecsorgóból Tóth Ábel volt eredményes: öt méterről fejelt a hálóba, 1–1. Ezek után is hajtottunk előre, és a 89. percben egy szép akció végén a győzelmet érő találatot is sikerült megszereznünk! Bécsy Bendegúz talált be, így 2–1-re győztünk a Mecsekalján!

Hosszú út után érkeztünk meg Pécsre, 30 fokban játszottunk egy gyenge, rossz minőségű pályán. Nem találtuk a ritmust az első félórában, csak ezt követően tértünk magunkhoz. Szünet után nagy nyomás alá helyeztük a hazaiakat, hibára is tudtuk késztetni őket, egyenlítettünk, majd később a győztes találatot is megszereztük. Az első félidőben nem úgy koncentráltunk, ahogy kellett volna. Játékstílust változtattunk a szünet után, ezt elfogadták a srácok és megfordítottuk az eredményt. Többet tettünk a győzelemért, így, ha a végén szerzett góllal is, de megérdemelten nyertünk. Büszke vagyok a srácokra, nagyon sokat tettek a három pont megszerzése érdekében

– értékelt a vezetőedző, Kovács László.