Az Újpesti TE vendégeként nyolcat rúgott az U16-os csapatunk

Az Újpesti TE vendégeként nyolcat rúgott az U16-os csapatunk

Németh Richárd együttese nagy különbségű, idegenbeli győzelemmel kezdte a bajnoki szezont.

Újpesti TE U16 – Illés Akadémia U16 0–8 (0–3)
Illés Aka. U16:
Németh B. – Tasnádi Á. (Tóth E., 65.), Nyári, Papp – Klement (Szép, 65.), Bolla Á., Markó (Tóth K., 60.), Sipos-Kiss (Szele, 60.) – Sági, Krone, Söptei. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Krone (3), Sági (2), Sipos-Kiss (2), Tóth E.

Az Illés Akadémia rögtön a meccs elején magához ragadta a kezdeményezést és egy szöglet utáni lepattanó labdából Sági Marcell volt eredményes. Nem sokkal később Sipos-Kiss Dániel lövése vágódott vissza egy bekkről, amit Krone Niklas fejelt a kapuba. Még az első félidőben háromra hízott a különbség: egy szép Krone–Sipos-Kiss-akció végén előbbi lövése a kapufa belső lapjáról kifelé jött, amit utóbbi vágott a kapuba, 0–3.

A szünetet követően futószalagon alakítottuk ki a lehetőségeinket, amelyekből Krone Niklas még kétszer talált be, mellette Sipos-Kiss Dániel és Sági Marcell is eredményes volt. Az i-re a pontot Tóth Erik tette fel: 17 méteres átlövése talált utat a kapuba, így 8–0-ra győztek a szombathelyiek.

A mai napon mindenben felülmúltak ellenfelünket. Mentálisan élesek voltunk, az első félidőben már kialakítottuk azt a labdabirtoklási fölényt, aminek nem volt ellenszere. Sokszor ott voltunk a kapujuk előtt – nekik szabadrúgás után volt két lehetőségük. Hosszú labdákkal próbálkoztak, de ez sem működött. A szünet után futószalagon jöttek az akcióink. Megdicsértem a srácokat, büszkék vagyunk rájuk, mert végig fenntartották azt a tempót, amit látni szeretnénk. Holnapi pihenő, aztán jön a jövő hét, ahol és amikor új feladatok várnak ránk

– nyilatkozta Németh Richárd.